×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

19 augustus 1994 - 21 augustus 1994
Division 1
Sunderland - Millwall
uitslag: 1-1 (45' min Rae 0-1, 52' min Don Goodman 1-1)
toeschouwers: 17.296

 

millwall ticket 300Woensdag 17 augustus 1994:
Voor het eerst werd de oversteek naar England gemaakt. En het werd gelijk een vuurdoop. We (Lenneke en ik) gingen met de (nacht)boot van Stena Line vanaf Hoek van Holland naar Harwich. De afvaart was om 22.00 uur en de aankomst in Harwich zou de volgende ochtend om 07.00 uur zijn. Het was windkracht 8 en deze was zeer goed voelbaar. Lenneke had een goed plan: we gaan gewoon naar de bioscoop. Daar is het donker en dan heb je niks door. Nou, de rolverdeling was net bekend toen Nick toch maar vroeg of het niet beter was om weg te gaan. Dus toch maar de hut opzoeken. Schommelend van deur naar deur vonden we de onze. En zie dan nog maar eens in slaap te komen. Het is ons welgeteld 3 uurtjes gelukt want om 06.00 werden we vriendelijk verzocht om richting ontbijt te gaan, want Harwich was in zicht.

Donderdag 18 augustus 1994:
De eerste de beste trein die de goede richting op ging was om 07:40 uur. Vanaf Harwich naar Peterborough en daar overstap004 FA Cuppen op de intercity naar Newcastle. Vanaf daar met een boemeltreintje naar Sunderland en daar moesten wij ons melden in het stadion bij de voorzitter van de Supporters Association: George Forster. Bij de hoofdingang was het gelijk bingo. The people from the Netherlands. We moesten onze tassen neerzetten en werden gelijk meegestuurd met Ernie Howey die ons een persoonlijke rondleiding door Roker Park gaf. De eerste stop was de "trophy room". Met uiteraard de "golden goal trophy" van Ian Porterfield's goal in de FA Cup final van 1973. Deze had toen een waarde van GBP 30.000,- Ook de FA Cup was aanwezig. Niet achter glas of alarm maar gewoon op een plankje (wel hoog). Normaal gesproken krijg je als club een kleine replica, maar omdat de prestatie van Sunderland zo uniek was mochten ze de grote houden. Daarna het zicht vanuit de business seats op de Main stand waarna we via de tribunes uitkwamen in de opbergruimtes en de kleedkamers. Vanuit de kleedkamers liepen we door de spelers-tunnel het veld op. Een prachtige tour in een prachtig stadion. We bedankten Ernie voor deze rondleiding en buiten liepen we de complete selectie die terug kwam van een training tegen het lijf. Uiteraard even met laatste man Gary Bennet op de foto. 017 Fulwell end from pitchWe werden gestuurd naar de supporters home van George Forster. Hij ontving ons met open armen en nam uitgebreid de tijd voor ons met thee en koekjes. Ook bracht hij ons naar het guesthouse waar we werden verwacht voor onze overnachtingen. Dit was het Brendon House op steenworp afstand van het stadion. Ook hier een warm welkom van mrs. Eileen Hughes die wel (uit beleefdheid) even wilde weten of we getrouwd waren en aangezien dit niet het geval was of we dan samen op één kamer mochten slapen.... Nadat we onze kamers gezien hadden en de tassen daar neergezet hadden liepen we naar het satds-centrum voor een Italiaans restaurant en daarna nog een biertje in de pub. Maar het was een lange dag geweest en gezien de 3 uurtjes slaap van de nacht daarvoor besloten we om vroeg het bed op te zoeken.

Vrijdag 19 augustus 1994:
020 Sea frontEerst een lekkere wandeling langs de kustlijn en vervolgens naar de stad voor wat aankopen. Een aantal Hillegommers wilden namelijk ook zo'n prachtig rood/wit shirt hebben. Nou, dat vonden ze prima in de club shop. Met voor GBP 260,00 aan shirtjes liepen we de tent weer uit. Daarna met de bus naar Durham. Daar een bezoek gebracht aan de Cathedral en Durham Castle. Ook een prachtige wandeling gemaakt langs de rivier. Wat een prachtig stadje. Maar ook aan de middag kwam een einde, want we hadden 's avonds gereserveerd in Lumley Castle voor een Middeleeuws banquet. Dus de bus vanuit Durham naar Chester-Le-Street. Dit werd een privé ritje, want de hele weg waren we de enige twee inzittenden. We waren lekker op tijd, dus tijd om nog even rond te lopen op de golfcourse van Lumley Castle en daarna uitgebreid thee drinken binnen. 032 Lumley castleOm 19.00 uur moesten we ons melden in een ontvangstruimte met alle andere gasten. Ieder gezelschap werd apart opgeroepen en naar de tafel gebracht. Zo ook Nick en Lineker Elderbrowche. De tafels waren allemaal lange uitvoering en zo zaten wij bij een Noors gezelschap. De eerste gang kwam door en dit was een kom soep en een grote homp brood. Maar geen lepel. Je moest je brood afscheuren en dopen in de soep (dunk and suck it). De tweede gang was een schelp welke gevuld was met aardappelpuree en een vis-soufflé. Gang 3 bestond uit spare-ribs, gang 4 was een halve kip met gepofte aardappels en sla en het toetje was "Applefool" (een soort appeltaartje). En alles zonder bestek. Tussendoor waren er optredens op het podium en aan de tafel van middeleeuws-geklede personen. Om 23 uur werden we opgepikt door een kennis van George Forster die taxi-chauffeur is. Die zou wel een speciale prijs maken, want George Forster vond het veel te duur om een taxi te bestellen. Hij bracht ons weer terug bij Brendon Guesthouse (na uiteraard eerst aan de bestuurderskant ingestapt te zijn).

Zaterdag 20 augustus 1994:
036 Roker Park warm upMatchday: Sunderland-Millwall. Voor de wedstrijd had George Forster eerst nog een ontmoeting geregeld met Ian Todd. Hij is de voorzitter van de London en South England Supporters Branch waar ik ook lid van was. Aangezien er geen Nederlandse Supporters Branch was, werd ik hierbij aangesloten. Om 14.30 uur zochten we onze plek in de Clockstand en om 15.00 uur was het kick-off. Sunderland was overduidelijk de betere ploeg, maar Millwall hield goed stand. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen ze zelfs op voorsprong door een goal van Rae. Na rust kwam Sunderland wederom goed uit de kleedkamer, en de gelijkmaker viel zeven minuten na rust. Het was (there's only one) Don Goodman die hem scoorde. Na de 1-1 viel het aan beide kanten een beetje stil al had Sunderland vlak voor tijd geluk dat keeper Tony Norman een goede reactie had en de 1-2 wist te voorkomen. Full time: 1-1.037 Sunderland corner Na de wedstrijd wederom naar George Forster en zijn twee medewerksters. De thee bleef aangerukt worden net als de koekjes. We hadden het over de typisch Hollandse en typisch Engelse gewoontes. Zo ook het geven van fooien wat daar helemaal niet gewoon is (uitspraak van een van de vrouwen: "give the man 50 pence and he thinks it's his birthday"). Daarna bracht een van de dames ons naar Seaburn. Hier waren wat gokhallen, restaurants en pubs. We vonden een leuk restaurantje en daarna terug naar het guesthouse want de volgende dag zouden we vertrekken voor een paar dagen York....


Maar na deze allereerste Sunderland trip ooit zat de club en de stad in mijn bloed en zou er nooit meer uit verdwijnen.(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)