×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

4 maart 2016 - 7 maart 2016
Premier League
Southampton-Sunderland
uitslag: 1-1 (85' min Jermain Defoe 0-1, 90+3' min Virgil van Dijk 1-1)
toeschouwers: 31.458

2016 03 05 Southampton Sunderland ticket 3004 maart 2016 (dag 1)
Twee auto's (Frido en Nilis) vertrekken vanuit Hillegom richting Duinkerken om daar de ferry te pakken naar Dover. Sven en Tim zitten bij Frido in de auto en Peur en Nick bij Nilis. Er is besloten om geen risico te nemen, dus de originele vertrektijd vanuit Hillegom (08.00 uur) wordt aangescherpt naar 07.00 uur. Zo hebben we 4 uur de tijd om in Duinkerken aan te komen. Ter hoogte van den Haag wordt er al gesproken over de eventuele Tol Tunnel bij Antwerpen. Dat vindt Peur een goed idee. Hij heeft nog wel wat klein geld...en hij voelt in zijn zak. Heel even is het doodstil en daarna. "Keer maar om Nilis". Nick had deze keer besloten eens niet de onvermijdelijke "heeft iedereen zijn paspoort op de man" vraag te stellen en dit blijkt gelijk fataal. Peur heeft zowel zijn beurs als zijn ID kaart op de Piano laten liggen. Er zit dus echt niks anders op. De andere auto wordt ingeseind en de auto van Nilis neemt de eerste afslag en keert terug. Frido rijdt gewoon door en we spreken af bij de ferry. Het bleef doodstil in de auto van Nilis. Peur voelde zich enorm klote, Nilis concentreerde zich op de flitscamera's en Nick baalde dat hij de vraag niet gesteld had. In ieder geval lag alles nog netjes op de piano, dus er hoefde niet gezocht te worden. En bijna 1,5 uur later wordt er opnieuw vertrokken. Er is regelmatig contact met de andere auto en het is gelukkig niet enorm druk op de weg. Maar het zal er toch om spannen. 2016 03 04 113002 150Halen ze de inchecktijd van 11.15 nog... Om 11.14 uur draait Nilis de terminal plek in Duinkerken op. Frido, Sven en Tim staan vol verwachting te kijken in de rij met vertrekkende auto's of de auto van Nilis nog aansluit en dit is inderdaad het geval. Zo gaan we toch allemaal tegelijk op de boot. Peur is niet de beroerdste en trakteert het eerste rondje koffie aan boord.

Dover is in zicht dus we vertrekken weer naar het autodek. We rijden er om 13.00 uur UK Time zonder problemen af en nu is het volgens planning nog 3 uurtjes rijden naar de Cottage. Mooie tijd dus, vlak voor aankomst bij de cottage komen we langs een grote Tesco's voor wat boodschappen en dan hebben we de hele avond nog. Maar helaas. Het blijkt echt mega-druk op de weg en overal zijn wegwerkzaamheden. Het is vaak stil staan en erg traag rijden. De tijd blijft maar oplopen en we worden steeds chagerijniger. Ondertussen pleegden we ook een telefoontje naar de sleutelhouder. We moesten uiteraard doorgeven dat we later aan zouden komen, maar gelijk kregen we te horen dat er wat problemen waren met de boiler. Deze moest regelmatig reset worden voor warm water, dus of we daar rekening mee konden houden. Uiteindelijk komen we om 19.30 uur aan in de cottage. We hebben snel nog wel wat boodschappen gescoord (macaroni en gehakt voor het avondeten, wat te drinken en ontbijt voor de volgende dag), maar we zijn kapot. In de cottage aangekomen de volgende tegenvaller. Er staat nog een emmer met een dweil en vies water, de vloer in de keuken plakt, de tafel plakt, op het kleed van de bank liggen nog chips kruimels en als we de tafel willen dekken blijken de borden, glazen en bestek niet echt schoon. Dus de volgende klus. Eerst schoonmaken. Ondertussen gaat Nick koken en om 20.30 zitten we dan toch aan een schone tafel met schoon bestek de macaroni te eten. We zijn het erover eens dat dit een tegenvaller is, maar we gaan het niet ons weekend laten verpesten. Na een paar biertjes vertrekken we zwaar vermoeid van de reis naar bed.

5 maart 2016 (dag 2, matchday)
Vandaag is het matchday. Maar het wakker worden gaat ook weer gepaard met een tegenvaller. Frido heeft een enorme aanval gekregen van zijn stof allergie. Tapijt en gordijnen in de slaapkamer die niet schoon zijn blijken de schuldigen. Hij zit helemaal dicht en heeft enorme hoofdpijn. Er wordt besloten om zo snel mogelijk te ontbijten en dan maar naar buiten te gaan. Hier binnen is het niet fijn voor hem. Zo geschiedde. De boiler problemen waren inderdaad groot. Er kunnen er uiteindelijk maar twee douchen en daarna is het alleen nog maar koud water. Opnieuw laten we het de trip niet bederven en we lopen naar buiten. Het had licht gevroren vannacht en het beloofde een mooie maar koude dag te worden.
2016 03 05 134600 150We worden opgepikt door de taxi die ons naar het centrum brengt. We hebben afgesproken in de Rockstone pub met Jonathan die speciaal voor de wedstrijd met de trein heen en weer is gekomen. We vinden een mooi tafeltje en de pints komen af en aan. Jon is ook snel van de partij en er wordt lekker bijgepraat.

Om half drie maken we toch een wandeling richting St. Mary's Satdium. Het is niet ver lopen, maar een lekker burgertje kan er nog wel in onderweg en we willen een beetje sfeer proeven. St. Mary's ziet er precies hetzelfde uit als het Stadium of Light. Alleen iets kleiner ("My garden shed, is bigger than this..."). We zoeken onze plekken en de zon schijnt vol in ons gezicht. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. 2016 03 05 145321 150Er waren wat kansen voor de Saints. Zo stuitte Tadic op de vingertoppen van Mannone. Maar aan de andere kant werd een voorzet van Khazri van richting veranderd tegen de paal. In de tweede helft meer van hetzelfde. Borini aan de ene kant met een volley net over de lat en Graziano Pelle leek te scoren, maar een fantastisch blok stond de goal in de weg. In de 79' minuut veranderd alles. Borini gaat alleen op de keeper af, maar wordt neergehaald door Fonte. Direct rood en een vrije trap op de rand 16. Van Aanholt schiet de vrije trap over, maar we hebben wel een mannetje meer nu. In de 85' minuut is het Kirchhoff die een voorzet in de 16 kopt, Koné tikt de bal nog net een stukje breed waar Defoe staat om af te ronden. 0-1 voor de Lads en nog maar 5 minuten te spelen met een man meer. Dat kan toch niet meer fout gaan? Allardyce besluit om in de laatste minuut Kirchhoff te wisselen voor O'Shea. We hebben het zowat niet meer. En in de 94' minuut is het Ronald Koeman's Saints dat toch op 1-1 komt door een schot van Virgil van Dijk. Hoe Nederlands wil je het hebben. Wat een domper. Vooraf teken je voor een gelijkspel, maar nu twee verloren punten.
We lopen vanuit het stadion richting het centrum. We hebben om 20 uur gereserveerd bij een Indier, maar we hebben nog wel tijd voor een paar pints. We komen in een wat chique tent. The White Star Tavern. Prima plek, rustig zitten en lekker ouwehoeren. Om 20 uur stappen we op naar de Everest Cuisine. Door Jon uitgezocht en had goede recensies. Wel jammer dat er ook een bruiloft gaande was in dezelfde ruimte. Maar het eten was prima. Na het eten namen we afscheid van Jon en keerden wij weer terug naar onze cottage.

6 maart 2016 (dag 3)
2016 03 06 103000 150We moeten namelijk goed uitgerust zijn. De volgende dag staat er een fietstocht op het programma in het New Forest natuurgebied. Nick heeft een deel van deze rit als Tacx Video, dus nu maar eens in het echt proberen. Frido heeft nog steeds grote problemen met zijn allergie. Hij twijfelt of hij mee zal gaan. Maar besluit dit toch te doen. In de cottage blijven is geen optie, dus dan misschien maar verse buitenlucht snuiven om zich beter te voelen. Met de nodige medicijnen knapt hij een beetje op. Om 10.30 uur komen we aan bij het fietsverhuurbedrijf. Nick heeft van tevoren Mountainbikes gereserveerd en er ligt een fietstocht klaar van 24 miles (38 km) met hier en daar een klimmetje. Na het poseren voor de foto is het tijd om te gaan. We moeten even het dorpje Burley uit en dan begint de route bij een slagboom op het bospad. Bij de slagboom aangekomen blijkt dat Nilis een lekke achterband heeft. Dat is een lekker begin. Nick terug met de fiets van Nilis aan zijn hand en Nilis ernaast op een andere fiets richting verhuurbedrijf. Fijn dat er net een klimmetje voor zit. Daar aangekomen neemt de man de fiets mee naar binnen en een minuut later is hij weer terug met een harde band. Wij weer terug naar de slagboom. Daar aangekomen blijkt Nilis band weer leeg te zijn. Heeft die vogel hem alleen maar opgepompt! Nick dus bellen met het verhuurbedrijf, want we gaan niet nog een keer terug. Uiteindelijk komen ze langs met een busje en een nieuwe band en kunnen we alsnog van start. Het is echt een prachtige route. 2016 03 06 122942 150Er rijden bijna geen auto's. Bospaden afgewisseld met grote open vlaktes waar paarden grazen. De klimmetjes zijn pittig maar niet lang. De een doet ze makkelijker dan de ander, maar iedereen lijkt het leuk te vinden. Op een gegeven moment herkend Nick een stuk uit zijn Tacx Video. Hier om de bocht kunnen we in de pub wat drinken zegt hij. "Ja hoor, dat zal wel". We komen de bocht door en... daar zit de New Forest Inn! Het is alleen moederdag en mega druk met Moederdag lunchers. Wij zitten lekker buiten op het terras met een drankje en na een korte stop vervolgen we onze weg. 2016 03 06 143010 150Uiteindelijk na 2 uur en 50 minuten zitten de km's erop en hebben we ook nog 231 klimmeters in de benen. Tijd om terug naar de cottage te gaan voor een verdiende douchebeurt.
Oh nee, de boiler was stuk. Er kunnen er maar 2 of max. 3 douchen als je kort gaat. Nick krijgt de beurt omdat hij alle andere keren heeft overgeslagen of koud gedouched. Deze is zeer welkom. Het lukt uiteindelijk iedereen om toch een beetje op te knappen (korte tourbeurtjes).
Dan wandelen we naar de jachthaven vlakbij de cottage. 2016 03 06 195852 150Daar zitten wat restaurantjes. We willen snel wat eten en daarna gewoon in de cottage een potje Grote Dalmuti doen. We vinden eerst een pub voor een heerlijke Doombar Ale van de tap en daarna schuiven we aan in de Victory voor wat eten. Om 19 uur lopen we terug naar de cottage en het Grote Dalmuti spel kan beginnen. Als de kruitdampen na 7 potjes zijn opgetrokken heeft Sven gewonnen en is Frido eervol tweede. De avond wordt afgesloten met Match of the Day op de telly en daarna voldaan en rozig van het buiten fietsen naar bed.

7 maart 2017 (dag 4)
De volgende dag vertrekken we vroeg richting de Ferry. De heenreis heeft ons flink bang gemaakt. We moeten om 11.15 uur weer inchecken. Maar deze keer verloopt alles voorspoedig en zijn we ruim op tijd bij de ferry. Na een rustige overtocht rijden we vanuit Duinkerken terug naar Hillegom. Het was toch weer een mooi weekend. Ondanks alle tegenslagen. Wel zijn we het erover eens dat de enorme lange autorit voor 3 dagen (ondanks de fijne lage kosten) misschien een beetje hoog gegrepen was.

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)