×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

13 april 2012 - 16 april 2012
Premier League
Sunderland - Wolverhampton Wanderers
uitslag: 0-0
toeschouwers: 37.476 (dit gokte niemand goed)

 

wolves ticket 300Na het nodige overleg, wegstrepen van data en enig e-mailverkeer was op 7 november 2011 de kogel door de kerk voor de Sunderland trip season dogs 3002011-2012. Op dat moment verkeerden The Lads nog in zwaar weer met slechts tien punten uit elf wedstrijden en ook de weken daarna waren verre van rooskleurig. Toch durfden acht (later zeven) waaghalzen het aan om onder leiding van Chef de Mission Nick ook dit seizoen weer de overtocht te maken. Ruim vijf maanden (en meer dan tweehonderd e-mails) later, op 13 april 2012 7:34 AM was het zover en kon met het betreden van bus 61 bij de Nachtegaal (ook wel NACtegaal) de reis naar het beloofde land beginnen.

2012 04 Wolves 005 150Maar natuurlijk niet voordat een ieder daar middels een bevriende taxi was afgezet. Nick, Frido, Nilis, Guppio, Pep, Drew en Tim werden uitgezwaaid door San en vader Van der Leeden en na een laatste blik op de bollenvelden en enige verbazing over het aflopende 'perron' van de Connexxion halte werd de naderende bus een halt toegeroepen. Behalve het uitchecken met OV-chipkaart leverden de bustour en douane geen noemenswaardige problemen op en dus konden we rond half negen aan een kop koffie. Gup voelde zich niet helemaal appel en nam er maar een sapje bij, het kon immers weleens de laatste van het weekend zijn.

De Jet2 vlucht vertrok zonder vertraging, maar zat verre van vol, zodat niemand op de door hem beloofde plaats zat en de eerste rijen moesten worden gedeeld met de middenmoot van het Nederlandse Darten. Onder meer Co 'The Matchstick' Stompé en Vincent 'Doe nog maar een frikadelletje pindasaus' Van der Voort vergezelden ons op grote hoogten. Nilis knapte een uiltje en alles verliep soepel. Nadat we onze flight enjoyed hadden verlieten we pijlsnel het toestel (net zoals Cootje en co. hun prestigieuze darttoernooi dat weekend).

Aangekomen op Engelse bodem werd direct contact gezocht met onze vaste chauffeur van het weekend, Stu. Toen we even op hem moesten wachten besloot Drew om direct maar de nodige flappen uit de muur te trekken; euro's wel te verstaan. Aardige wisselkoers dus lang geen gekke deal! Het eerste baalmoment van dit weekend, en dat op vrijdag de 13e!! Stu, het gehele weekend gekleed in korte broek, bracht ons in zo’n anderhalf uur naar Houghton-le-Spring, waar we hartelijk welkom werden geheten door gastheer Brian en zoon Andrew.

2012 04 Wolves 023 150In twee minuten kregen we een complete rondleiding door het hele huis. De oplettende lezer begrijpt dat ons hotel zeer 'cosy' was, en dat is waar je behoefte aan hebt; geborgenheid om nader tot elkaar te komen. Tijdens de tour werden de kamerindelingen gemaakt en na een deo-tje hier en daar stapten we weer bij Stu in om onze eerste pints van dit weekend te nuttigen in een pub genaamd  'Isis', gelegen op loopafstand van The Stadium Of Light. Bij binnenkomst in de pub waanden sommigen zich in de hemel; diverse soorten stout, lager, cider en ale op tap en Brian wist als een volleerd gids nog wat over het pand te vertellen. De openingspints werden besteld vanuit enige ervaring of puur op de gok, wat resulteerde in gemengde gevoelens, maar gelukkig was er een tweede ronde. 2012 04 Wolves 120 150Nadat we die nog maar net aan onze lippen hadden gezet was 'Man van de klok' Guppio er als de kippen bij om de eerste 'Bottoms-up' de ether in te slingeren. De stadiontour stond immers op het punt van beginnen en we moesten nog een stukje lopen. Aangekomen bij het stadion liepen we via de persoonlijke steen van Nick naar de hoofdingang waar onze tocht door de catacomben van het Stadium of Light begon. Kleedkamers, persruimten, dug-outs en de Niall Quinbar werden aangedaan en daarna gingen we op eigen gelegenheid met ponden smijten in de fanshop; voor eenieder wat wils. Drew tikte een mooi pint glass op de kop, maar was even vergeten dat we slechts handbagage bij ons hadden, het was en bleef vrijdag de 13e.

Omdat het merendeel toch lichte trek begon te krijgen besloten we terug in de pub zeven sandwiches te bestellen. Maar omdat ook daar de financiële crisis zijn intrede had gedaan bleef het bij twee broodjes, die door Frido vakkundig in partjes werden verdeeld. 2012 04 Wolves 158 150Onderwijl discussieerden we vrolijk over Hollandse achternamen in het Engels en kwam Brian tot de conclusie dat 'horsefucker' best een aardige hobby is. Eileen (gastvrouw) hopte uit haar werk ook nog even langs en een paar lekkere pints later vertrokken we per taxi naar het 'Sunderland Greyhound Stadium', waar we werden opgewacht door mister Jonathan Staward (voor vrienden Jon), die ons meenam naar de gereserveerde skybox. Daar stond een welkomstpilsje te wachten (Tuborg), wat werd gevolgd door diverse Tetley’s en rode en witte wijn.

dogs 300Het eten dat we kregen in de box vulde de magen tot een acceptabel niveau en gedurende 14 races probeerden we de kittie van een extra impuls te voorzien. Gup sloeg tijdens de eerste race direct toe en een debacle voor de rest van de club diende zich aan. Uiteindelijk wist iedereen zo zijn race mee te pakken, zodat de winsom aan het eind van de avond richting de verwachte 0 ponden ging. 2012 04 Wolves 189 150Verdere hoogtepunten waren de dubbele winst van Friet en Tim die bedrogen uitkwamen bij het uitbetalen, en de laatste race die we langs de baan volgden. De afsluitende disco was van een miserabel niveau (evenals de aanwezige vrouwen) en dus charterde Nick al snel een taxi. Deze bracht ons naar Hotel Brian and Eileen waar we allemaal onze twijfelaar/legerstretcher/stapelbed opzochten.

Zaterdag 14 april; matchday. Tijdens het grandioze full-english breakfast werd duidelijk dat de eerste nacht op Engelse bodem zijn sporen had achtergelaten. De drie militairen uit de woonkamer hadden elkaar goed wakker weten te houden en ook de twijfelaars Nilis en Friet hadden zo hun verhalen. Drew en Tim hadden over het stapelbed weinig te klagen, al was het dan wat aan de korte kant. Het beloofde veel goeds voor de rest van het weekend en er werd dan ook maar besloten om vandaag maar een tandje bij te zetten met de pints; "dan maakt het aan het eind van de rit ook niet veel meer uit waar je moet slapen!"

"Bestaat de kans dat er vandaag gescoord wordt?", vroeg Nilis toen hij de laatste worst van zijn bord oppeuzelde. Gezien de stand op de ranglijst en de reeks waar tegenstander Wolverhampton Wanderers mee bezig was kon het haast niet anders dan dat er een rood-wit doelpunt zou vallen. De rest van de groep verzekerde hem er dan ook van dat hij zich vandaag na 450 minuten toch echt mocht gaan opmaken voor enig gejuich. Vol vertrouwen vertrokken we dan ook richting stadion. Toch maar weer even langs de fanshop waar Nilis het aandurfde een sjaal te kopen, want die goal die komt er zeker!

black cats bar ticket 300Vanaf 12 uur waren we welkom in de Black Cats Bar, met een prachtig uitzicht op het veld, goede bieren op de tap en diverse TV-schermen voor de halve finale FA-Cup Liverpool-Everton. "Daar hadden wij dus ook kunnen staan", werd al snel opgemerkt, maar niemand gaf er eigenlijk om dat we gewoon in Sunderland waren en niet naar Wembley waren afgereisd. De John Smith's, Forsters en Guinness gingen er prima in en de lunch zorgde voor een aanvulling van de bodem. Ondertussen zette iedereen nog de nodige ponden in op de Grand National van die middag en zagen we Andy Carrol Liverpool naar de finale schieten. Tussendoor was er naast ons ook nog een interview met oer-Sunderland-defender Gary Bennett. Hij heeft maarliefst 369 wedstrijden voor de Lads gespeeld. 2012 04 Wolves 235 150Na het interview had Brian nog even geregeld dat we samen op de foto konden. Dit werd gelijk live op Sunderland's Facebook pagina gezet en daarop volgden direct smsjes uit Nederland dat we gespot waren. Nick wist ook te melden dat Gary Bennett de eerste Sunderland-speler was waarmee hij in 1994 op de foto ging. Kortom, de cirkel was rond. Het zal toch niet...? Tegen drieën zochten we onze plaatsen in de tweede ring op en gingen we er eens goed voor zitten.

De wedstrijd was van een dusdanig niveau dat het positieve gevoel al snel plaatsmaakte voor de angst weer geen doelpunt te zien. Natuurlijk heb je met Sessegnon en Mladbrokes 300cClean mensen die uit het niets een goal kunnen maken, en de laatste deed dat ook bijna, maar achteraf waren we het er wel over eens dat dit een typische 0-0 wedstrijd was, die we op het laatst ook gewoon nog hadden kunnen verliezen. De Wolves haalden een punt en degradatie kwam daar steeds dichterbij. Voor onze mannen was het een enigszins teleurstellende middag, zeker ook omdat aanvoerder Lee Cattermole niet van de partij was. Nilis vond dat hij de sjaal nooit had moeten kopen, al was hij wel lekker warm en al snel gingen de verhalen het stadion rond van die Nederlander die nog nooit een doelpunt had gezien…

Terug in de Black Cats Bar namen we maar weer een pint en keken we naar de re-live ontknoping van de Grand National. En wat een race was het! grand national finishHet begon al bij de eerste hindernis waar het paard van Drew weigerde te springen en Drew dus direct 5 pond lichter maakte (of waren het nou Euro's?). Onderweg vervloog bij velen eveneens de kans op de jackpot en de laatste 200 meter van de race hield iedereen zijn adem in. Friet's paard ging met een straatlengte voorsprong het laatste rechte stuk op en al druk werd er gerekend wat een overwinning van Sunnyhillboy voor de kittie zou betekenen. Helaas bleek de fotofinish ons niet gunstig gestemd en lag de finish 10 centimeter te ver weg, of vergat Sunnyhillboy zijn tong uit te steken. "Closest finish ever", maar wel in ons nadeel. We konden het hebben want we hadden immers "s middags al een weergaloze voetbalwedstrijd gezien.

2012 04 Wolves 276 150Omdat Jon om 18:00 uur in de Wolsey"s had afgesproken met Roger, togen wij nadat we over onze ergste teleurstelling heen waren die kant uit. Een kleine stoelendans deed ons uiteindelijk in een gezellig hoekje belanden waar we ons tegoed deden aan verschillende bieren. Ondertussen hielden Pep en Nilis de tussenstanden in de eredivisie goed in de gaten en kwamen de nodige vergeten muziek-iconen op tafel met als hoogtepunt Rick Springfield en Frankie and the Heartstrings. Nadat Friet en Tim ook nog op Ultra Nate waren gekomen werd koers gezet naar de Harbour View. De schrik sloeg Drew om het hart toen hij zag dat alle ramen en deuren waren dichtgespijkerd, maar gelukkig bleek het om het gelijknamige autobedrijf te gaan dat even daarvoor ter ziele was gegaan.

De pub was gelukkig gewoon geopend en we hoefden niet eens heel lang te wachten tot we van de vriendelijke plaatselijke bevolking enkele stoelen gegund kregen. Daar hadden we het nog even over het recente nieuws van het overlijden van de Livorno speler, eerder die dag, en probeerde Tim zijn rolletje vol te schieten, hetgeen niet gewaardeerd werd door de medewerksters van de locale viswinkel. Wonder boven wonder kwamen de diverse verloofden van deze pareltjes niet opdagen want anders hadden er vast en zeker gewonden gevallen, maar echt onder de indruk raakten we er niet van. Behalve dan de enkeling die het voorval volledig was ontgaan…

2012 04 Wolves 300 150Een flinke wandeling langs de kust later arriveerden we voor de traditionele curry bij de PritiRaj, waar we warm werden ontvangen en en passant ook nog een Indische bruiloft aantroffen. Al snel werden er op doktersadvies enkele truien uitgetrokken want het zou nog een heet avondje worden. De bestelling kenmerkte zich door verscheidenheid, want naast de pittige Madras stond er ook gewoon een Kip Malayan op de rekening, die niet alleen qua prijs maar ook qua pepers erg onderdeed voor de rest. Toen bleek dat we geen Irish Coffee konden krijgen maakten we ons op voor vertrek, maar ineens kwam er toch een veto van de eigenaar en verheugden wij ons op het toetje. Volgens Friet was het de snelste Irish Coffee ooit (je kunt ze dus ook gewoon 'atten') en daarmee is het rapport over het toetje wel opgemaakt.

De taxi was in aantocht dus besloten we buiten een frisse neus te halen en daar op ons vervoer te wachten. Het bleek noodzakelijk om ongebruikelijk lang te wachten en we namen afscheid van John die alvast naar café de warme mand vertrok. Toen we de moed al hadden opgegeven verscheen er toch een taxi, waarvan de chauffeur even geholpen moest worden waar Hotel Brian and Eileen ook alweer was. Drew vond tijdens de rit nog een creditcard waardoor het erop leek dat zijn kansen begonnen te keren. Naar het schijnt zit de kaart nog altijd in z'n portemonnee.

2012 04 Wolves 310 150De volgende ochtend was omgedoopt tot cultuurochtend en we vertrokken na het ontbijt te voet naar Penshaw Monument even nabij Houhgton-le-Spring. Al snel begon het steviger te regenen en kwamen er zelfs enkele sneeuwvlokken aan te pas, waardoor Brian ons maar in twee shifts per auto die kant op bracht. Daar aangekomen was het nodig een klein klimmetje omhoog te wandelen alvorens van een mooi uitzicht over de omgeving kon worden genoten. Boven waaide het flink en  dus werd de eerste albumcover van Nick’s nieuwe band geschoten.

Brian nam ons opnieuw in twee shifts naar een nabij gelegen dorps-pub en vandaar zou taxi Stu ons oppikken. 2012 04 Wolves 370 150Twee bottoms-up later vertrokken we in de taxi en Brian en Eileen in de auto achter ons richting Mark en Sam die ons ontvingen met wat Carlsberg en de nodige liflafjes van eigen makelij. Na een korte rondleiding en enige verbazing over Mark's auto van de zaak konden we echt gaan eten en kwamen de hamburgers en worsten op tafel, die eenieder van een degelijke bodem voorzagen. Op de achtergrond speelde er wat voetbalwedstrijden en dus hadden we lekker de tijd om een beetje bij te praten met ons gastheer en –vrouw van die middag. Toen United Villa wel zo'n beetje op de knieën had trakteerde Mark ons nog op enkele shots kerosine en dus waren we klaar om richting de Gables te gaan, welke nog altijd gerund werd door de vader van Adam Curry.

2012 04 Wolves 394 150Al snel deden ook in de huiskamer van deze local de verhalen over 'Nil-Nillis' de ronde en werd het almaar gezelliger. Gup kreeg er eentje teveel aangeboden wat hem de legendarische uitspraak "No joh!!" ontlokte en de middag werd daarmee omgedoopt tot KEBOL-afternoon. We bestelden nog maar een pint en keken naar de andere halve finale FA-Cup die door Chelsea met hulp van de arbitrage gewonnen werd, maar toen de wedstrijd afgelopen was moesten we ons haasten om op tijd bij de Hollymere in Grangetown te komen.

Daar wachtte ons een heuse popquiz wat voor 'The Dutch Mackems' uiteraard geen enkel probleem hoefde te zijn. Eileen en Frido deelden een Tuna sandwich en de plaatselijke Miep met strakke broek vuurde al snel enkele pittige vragen onze kant op. 2012 04 Wolves 430 150We kregen enige assistentie van Eileen en een lid van het barpersoneel, maar na 40 vragen was de afgetekende overwinning een feit. Dit leverde ons weer een aantal pints naar keuze op, en die lieten we natuurlijk niet staan. Een Irish Coffee later zaten we weer bij Stu in de Taxi met het besef dat er in ieder geval een tandje harder was gedronken dan de dagen ervoor, dus dat het slapen nu toch echt wel moest lukken (ook al lag je in de woonkamer!). Gelukkig was er bij Brian thuis ook nog een klein afzakkertje zodat we niet meteen de luiken konden sluiten. 2012 04 Wolves 448 150De verhalen kwamen boven tafel dat dit wel heel speciaal was. Brian en Eileen die zomaar zeven Dutch Lads in hun huis nemen voor een weekend. Het was toch iets wat we ons allemaal niet konden voorstellen om dit zelf te doen. Toen de huismeester het zelf ook wel zat begon te worden en midden in een eigen verhaal de trap opliep, gingen we toch maar richting dromenland.

De volgende ochtend genoten we van wederom een full-english en stapten we na afscheid te hebben genomen van Brian en dochter (afblijven, hoort een stevige Brit bij!) weer bij Stu in de taxi die ons voor het shopmomentje afzette bij de shopping-mall. We gaven er allemaal onze eigen draai aan en ook deze tijd vloog weer voorbij. Drew toonde zich uiteraard weer recordkoper en is in ieder geval weer helemaal klaar voor het nieuwe voetbalseizoen!

Tijdens de rit richting vliegveld passeerde ongeveer heel crimineel Hillegom de revue, wat uw verslaggever even deed wegzakken, maar gelukkig verzorgde Gup nog het nodige vocht. We bedankten Stu voor de service en gingen richting douane, waar bij het controleren van de tassen enkele van ons even apart moesten. Toch maar even uitgelegd dat we tijdens ons shop-uurtje een taxichauffeur in bevlekte korte broek op onze tassen hadden laten letten, en dat bleek het juiste antwoord; we mochten door!

2012 04 Wolves 468 150We namen onze voorlopig laatste pint op Engelse bodem en werden goed op de hoogte gehouden van de op het punt van vertrek staande Jet2 vlucht naar Praag. Niemand besloot die kant op te gaan en dus landden we even voor zevenen op Hollandse grond, waarna we de bus richting Steenfabriek namen. Daar namen we roerend afscheid van elkaar in de wetenschap dat het (weer) een memorabel weekend was geweest dat bovendien tot in de puntjes was geregeld. Er was weliswaar niet gescoord door The Lads, maar je moet altijd iets te wensen overhouden. En na zo’n ontspannen tijd in het beloofde land wens je toch eigenlijk alleen maar dat het volgende seizoen weer zo'n trip in petto heeft! Laten we daar in een Haarlemse pub maar een begin mee maken!


FTM!


(geschreven door Tim)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)