×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

26 november 2010 - 28 november 2010
Premier League
Wolverhampton Wanderers - Sunderland
uitslag: 3-2 (49' min Foley 1-0, 66' min Darren Bent 1-1, 76' min Danny Welbeck 1-2, 81' min Hunt 2-2, 90' min Ebanks-Blake 3-2)
toeschouwers: 25.112

 

Wolves ticket 300Na het bekijken van de fixtures van dit seizoen werd al snel door de Hillegomse Lads besloten dat het Arsenal-uit moest worden als groeps-trip. Uiteraard wilde Nick nóg wel een keertje. Het werd Wolves-uit in zijn eentje. Deze wedstrijd had al eens eerder op Nick's agenda gestaan. Toen was de vlucht ook al geboekt voor zaterdag-ochtend, maar toen werd de wedstrijd verplaatst naar vrijdag-avond. Balen dus. Nu moest het dan toch gaan gebeuren, voor de zekerheid werd er al op vijdag vertrokken.

Vrijdag 26 november
De winter was deze dag echt begonnen. De eerste echte vorst was gekomen en er hing sneeuw in de lucht. Er zou toch niet weer iets mis gaan met de planning? Om 07.00 uur werd in de bus gestapt op de Vosselaan. Vanaf daar overstappen bij de Nachtegaal en dan door naar Schiphol. Alles zat mee, de minimale overstap werd zelfs gehaald en om 8.15 uur stond ik in de vertrekhal. Ik had on-line ingechecked en kon dus door de douane en naar de D-pier (jippie, langs Murphy's). Het boarden ging ook allemaal volgens schema en ik zat om 9.30 uur op mijn stoel in het vliegtuig. De deuren waren dicht, maar we vertrokken nog niet. De piloot riep om dat er maar 1 start-baan beschikbaar was en dat we dus even moesten wachten. Het werd een uur! Zonde van de tijd, maar uiteindelijk gingen we de lucht in. Een uur later dan gepland landde ik op East Midlands airport. Ik had met Jon afgesproken om eerst alleen met de bus naar het centrum van Nottingham te gaan voor wat shopping (kadootjes voor de blokes). Daarna hadden we afgesproken voor een lunch in the Test-Match pub in West-Bridgford. Om 13.00 uur zaten we samen aan een heerlijke burger. The Test-Match was inmiddels van landlord veranderd. Alan (de vorige landlord) en Sarah waren door de brouwerij uitgekocht. Hierdoor was het bezoek niet meer zo heel speciaal, maar de burger was lekker. Na de burger vertrokken we naar het huis van Jon in Lowdham. Op de weg ernaartoe nog even gestopt bij de pub waar we 's avonds zouden gaan eten zodat ik een indruk kon krijgen.

Bij Jon thuis rustig mijn spullen uitgepakt en even tv gekeken. Het wachten was ook op Roger die vanuit Sunderland zou komen. In Engeland was het ook echt winter geworden. Het noorden had flinke last van de sneeuw, dus dit kon ook wel eens problemen voor Roger opleveren. Gelukkig kregen we vroeger dan gedacht een telefoontje dat hij er bijna was. Na aankomst van Roger vertokken we richting de pub waar we de rest van de avond zouden blijven. De pub was in een dorpje naast Lowdham. Aangezien Jon ook best een biertje lust gingen we lopen (ongeveer 40 minuten). Het was zeker de moeite waard. Een lekkere old-fashioned pub die laatst helemaal opgeknapt was. De bittertjes waren heerlijk en al snel konden we aan tafel. De keuze was zeer uitgebreid en ik koos na de pompoenensoep voor een special: Goulash van hertenvlees. Ik werd niet teleurgesteld, het was heerlijk. De gesprekken waren ook gezellig en de flink wat jongere Roger wist mij te verbazen met zijn liefde voor Lloyd Cole. Na het eten dronken we nog een paar pints en rond middernacht kwamen we terug in Jon's huis. Roger en Jon doken gelijk voor de buis want de Ashes (het belangrijkste cricket-duel van het jaar) was live op tv vanuit Australië. Ik koos er na een half uurtje voor om toch maar mijn bed op te zoeken.

Zaterdag 27 november
02 Wolves awayEn dat was dus maar goed ook. Engeland had er flink van langs gekregen op de eerste dag. Het zag er niet best uit volgens Jon. Het hoogst haalbare was nog een gelijkspel in het eerste duel. Na wat toast moest de auto sneeuw-vrij gemaakt worden. Er stond een 2 uur durende rit op het programma naar Penkridge. Een klein plaatsje net naast Wolverhampton. Daar zouden we de auto parkeren, wat eten in the Littleton Arms en vanaf daar met de trein naar Wolverhampton. De autorit ging voorspoedig en rond de middag arriverden we in Penkridge. De Littleton Arms zag er goed uit. Tijd voor een nieuwe keuze. Ik nam de vegetarische stew met linzen. Vreemd natuurlijk om een stoofpotje vegetarisch te krijgen, maar het was opnieuw heerlijk. We besloten om toch maar een taxi te nemen naar Molineux. Dit was met z"n drieen maar iets duurder dan de trein. Bij aankomst bleek Molineux precies wat ik verwacht had. Een ouderwetse schoenendoos. Vier rechte tribunes met open hoeken. En wij zaten precies weggestopt bovenin een hoek. Waar precies ook de koude wind naar binnen blies. Het was mega-koud. Sunderland was aan een goede serie bezig. Zou ik eindelijk een keer een echte uit-overwinning mee gaan maken? De wedstrijd ging voorzichtig van start. Wolves stond één-na laatste en wist dat het hier de punten moest pakken. Ze waren ook gevaarlijker in de eerste helft. De bal ging er zelfs een keer in, maar deze goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De grootste kans voor Sunderland kwam uit een vrije trap vanaf een meter of 20. Kieran Richardson raakte snoeihard de binnenkant van de paal. Ruststand 0-0.

04 Wolves awayIn de tweede helft veel van hetzelfde. Alleen kwamen de Wolves nu wel op 1-0. Cattermole leed balverlies waarna Gordon een schot van Jarvis naar de buitenkant kon boksen, maar daar stond Foley die wel doeltreffend afrondde. Bruce reageerde direct door Gyan in te brengen. Sunderland speelde hierdoor met drie aanvallers. Het resulteerde in de gelijkmaker. Gyan tikte de bal op Bent die de bal netjes afrondde. Sunderland was op dat moment veel sterker en moest doordrukken. Bent en Malbranque hadden kansen op de 1-2, maar wisten net niet te scoren. Toch viel de 1-2 en het was  een voorzet van Bardsley die werd ingekopt door Welbeck. Het uitvak ontplofte. De spelers renden naar het vak en vierden samen met de supporters. Prachtig. En met nog maar een kwartier te gaan zag het er goed uit. Helaas begrepen de Wolves spelers dat het vandaag echt moest gebeuren en 9 minuten voor tijd scoorde Hunt de 2-2. En om alles nog dramatischer te maken was het supersub Ebanks-Blake die de 3-2 scoorde in de allerlaatste minuut. Heel erg jammer dit, zeker omdat we in de 76e minuut nog 1-2 voor kwamen. Hoe dan ook, wel een spectaculaire pot.

We are scientists ticket 300We liepen naar het station waar we direct in de trein konden stappen naar Penkridge. Vanaf daar in de auto waar Jon ons veilig naar Lowdham reed. Roger deed zijn ogen dicht en ik zat rustig achterin naar radio 5 te luisteren. Na aankomst in Lowdham snel naar de bushalte en vanaf daar met de bus naar Nottingham. Op zoek naar Rock City voor een optreden van het Amerikaanse We Are Scientists. Rock City bleek een fantastisch zaaltje te zijn. Het deed mij denken aan de Kade in Zaandam, alleen dan met de trap omhoog in plaats van omlaag. We waren mooi op tijd, de band kwam om 20.30 uur op en speelde de zaal plat. De tent was afgeladen en wij stonden vrij achteraan. Al kon dat ook weer niet echt omdat de zaal meer breed dan lang was. De bittertjes gleden ook lekker naar binnen en de muziek was goed. 70 minuten later vonden ze het welletjes en werden we letterlijk de zaal uitgeveegd. Er was nog een tweede feest en hier moest de zaal voor omgebouwd worden. Wij doken de kelder in waar we gelijk 30 jaar terug in de tijd stapten. Er werd veel metal gedraaid en opeens stond ik naast twee gasten van ongeveer 18 jaar oud. De ene had een shirt aan van Van Halen en de andere een shirt van Twisted Sister. Beide compleet met sjaaltjes, make-up en de leggings. Echt geweldig. Ik vermaakte mij prima, maar we moesten verder. Om 23.00 uur hadden we namelijk een tafel gereserveerd bij 4550 miles from Delhi, een Indian restaurant in Nottingham. Tijd voor een heerlijke curry. Ik koos voor een Chicken Jalfrezi. Niet té pittig volgens het menu, maar uiteindelijk pittig genoeg voor mij. Ik at mijn buik goed rond. Na het heerlijke eten namen we een taxi naar Lowdham om opnieuw voor de buis plaats te nemen voor de tweede dag van the Ashes. Ik zag Roger languit gaan liggen op de bank en Jon ging onderuit op de stoel. Ik zag het al voor me dat een half uur later ik nog de enige was die cricket zat te kijken, dus besloot ik om toch mijn bed op te zoeken.

Zondag 28 november
England had inderdaad alles op alles gezet om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit was ze gelukt tot grote tevredenheid van cricket-minded England. Wij keken nog even de hoogtepunten van de wedstrijd en rond 13.00 uur bracht Jon mij naar East Midlands airport. Hij zou die middag nog bezoekers krijgen die naar zijn huis kwamen kijken, dus hij moest nog even de boel netjes maken. Geen probleem, ik kon lekker voetbal kijken op de luchthaven (dacht ik). Helaas...geen Sky-Sports op East-Midlands. Dan maar een beetje rondwandelen. Ruim op tijd kwam ik bij de gate aan waar alles normaal leek. We konden op normale tijd inchecken en de bus in om naar het vliegtuig te rijden. De deuren van de bus gingen dicht en we stonden een minuut of 10 stil. Daar kwam een stewardess aan. Er waren problemen met het de-icen van het vliegtuig en dit zou nog 45 minuten gaan duren. We konden dus beter weer terug naar de gate. Iedereen weer eruit. 45 minuten werden 75 minuten en bijna 2 uur later gingen we alsnog de lucht in. Op Schiphol moest ik nog 20 minuten wachten op de bus maar uiteindelijk was ik om 19.00 uur bij de Steenfabriek waar Lenneke mij oppikte.

Een korte culinair hoogstaande trip. En heel vreemd om helemaal alleen te gaan. Toch weer een mooie belevenis, en ik heb de uit-overwinning mogen proeven. Helaas ging het net als bij een wijnproeverij en moest ik het eindresultaat uitspugen.

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)