×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

26 maart 2010 - 29 maart 2010
Premier League
Liverpool - Sunderland
uitslag: 3-0 (3' min Torres 1-0, 32' min Johnson 2-0, 60' min Torres 3-0)
toeschouwers: 43.121

 

liverpool ticket 300De vorige Liverpool trip in 2008 was ons zo goed bevallen, dat the Dutch Mackems besloten nóg een keer naar Liverpool te gaan. Het plan was om deze keer Everton-uit te doen, maar deze wedstrijd werd op tweede kerstdag gespeeld en was dus onmogelijk. Dan maar weer naar Anfield. De bezetting was ook veranderd. Pep en Gup bleven in Hillegom, maar werden vervangen door Sven. Zes Lads reisden dus af naar het fantastische Liverpool.

vrijdag 26 maart
Er werd vroeg gevlogen, dus eerst maar even een bakkie koffie op Schiphol. Daar begonnen de toevalligheden alweer. In dezelfde rij voor de balie als Nilis en Peur stonden Aad de Apotheker en Hanneke. Zij waren op weg naar London voor een bezoek aan Zoepen Stef en Claire. Hoe is het mogelijk. De koffie gleed naar binnen, net als de saucijzenbroodjes bij vijf van de zes personen. Het vliegtuig vertrok op tijd en zo waren we ook vroeg op John Lennon Airport. We hadden besloten om opnieuw voor hetzelfde geweldige hotel te kiezen.Dit was het oude huis van Stu Sutcliffe, de oud Beatles bassist. De kamers werden deze keer niet op gewicht ingedeeld (of was Friet stiekem afgevallen?). Nilis, Peur en Nick samen op een kamer en Drew, Sven en Friet op de andere kamer.

010 2010 Liverpool 150Daarna snel een pint in de hotelbar en plannen wat we verder gaan doen. Het idee was om eens een pub aan Penny Lane te pakken. Helaas, dit werd ons afgeraden. Daar was namelijk niks te beleven. Dus hebben we ons over laten halen en ons af laten zetten in een ander gebied met meerdere pubs. Maar, eerst pinnen. Nick had al het gespaarde geld op één rekening gezet en kon zo elke dag 300 GBPound pinnen om de dag door te komen. Maar dan moet het wel werken. De pas was overal onbruikbaar. Wat nu, terug naar het hotel om daar op bed een boek te lezen? Nee, geen goed idee. Lenneke werd gebeld met de rekeningnummers van de andere Lads. Zij moest het geld maar gespreid overmaken en zo konden de anderen dan pinnen. Dit werkte gelukkig, thuis in een spreadsheet maar berekenen of het allemaal nog uitkomt.

034 2010 Liverpool 150Eerst maar een lekkere pint in een pub. Maar we moeten er wel netjes uitzien, dus de ene rare haar in Peur's snor moet nog even eruit getrokken worden. Gelukt, dus naar binnen. Nou, het was best een leuke pub, maar om nou te zeggen geweldig, nee dat ook weer niet. Na een pint of twee maar een andere pub geprobeerd. Die was beter, maar toch nog niet helemaal. Tsja, waarom dan toch maar niet naar the Cavern. TAXI! Daar voelden we ons weer helemaal op ons gemak. Lekker een pint in de kelder en al snel kwam er een zanger met gitaar op het podium die het aan durfde om op heilige grond lekkere Beatle nummers te spelen. 073 2010 Liverpool 150Nick wilde graag Eleanor Rigby horen, maar hield zich stil. Tot de zanger aangaf dat hij dat één van de mindere nummers vond en Nick het voor het liedje opnam. Dit resulteerde in een reactie dat hij dan maar vooraan moest komen zitten met zijn handen onder zijn kont. Zo geschiedde. Een stuk of wat pints later gingen we op zoek naar een Indiaas restaurant. Ook die was vorige keer goed bevallen, dus op zoek naar deze tent. Na lang zoeken vonden we er eentje. Dit was weliswaar niet dezelfde, maar tijd voor een lekker happie pittig eten. Alles smaakte weer voortreffelijk en ging bijna schoon op. Drew vond het heerlijk, en had niet zo pittig genomen. Dat beviel beter. Hij dronk even zijn laatste laagje Coke weg en vond het zonde dat er nou nog één stukje naan-brood lag. Die nam hij dus ook nog even. Dit was toevallig een pittig stukje uien-naan en hij bleef er zowat in. Snel maar door naar de taxi voor een afzakkertje in de hotelbar en daarna naar bed. De volgende dag zou namelijk een heel speciale worden....

zaterdag 27 maart
Na een goede nachtrust werden we toch wel een beetje nerveus wakker. We schoven aan voor het ontbijt en hadden het alleen maar over the Beatles. Die zaterdag zou namelijk "Beatles dag" worden. Om 9.30 uur stopte er een 8-seater. De man die naar binnen kwam om ons op te pikken was Tim Hemmings van Pool of Life Tours. Nick had via hem contact gehad voor een unieke Beatles tour. 111 2010 Liverpool 150Twee jaar geleden hadden we al eens de Magical Mystery Tour gedaan met de bus en die was al geweldig, maar vandaag zouden we helemaal verwend worden. We stapten alle zes in en maakten een korte stop om een echtpaar uit Scunthorpe in te laden en daarna kon de pret beginnen. Tim vond het maar geweldig. Een groep Hollanders die gek van muziek waren. Hij vertelde dat zijn broer gitarist was en ook een klein hitje op zijn naam had. Hij bleek gitarist te zijn van the La's en het hitje was natuurlijk "There she goes". Prachtig verhaal natuurlijk, maar toch even wikipedia checken....

De eerste stop was in het centrum. Daar stopten we voor een ansichtkaarten winkel. Dit bleek de locatie waar de platenwinkel van manager Brian Epstein had gezeten. Vandaar uit langs het standbeeld van Eleanor Rigby en Matthew Street. In Matthew Street zat een pub genaamd Grapes, dit was vlakbij de Cavern Club. 129 2010 Liverpool 150Het verhaal gaat dat the Beatles daar zaten voor- en na de Cavern shows. Er waren prachtige verhalen van Tim erbij die alle tijd nam en alles goed wist uit te leggen. Daarna langs de scholen van John, Paul en George om uit te komen in een vervallen buurt. Daar was het huis van Ringo. Helemaal dichtgetimmerd en klaar om afgebroken te worden. Via Ringo's huis staken we de weg over en zagen een smal en hoog gebouw genaamd The Empress. Voor ons onbekend, maar Nilis was gelijk paraat. Dit gebouw stond namelijk voorop Ringo's solo-album uit 1970 Sentimental Journey. En als we daarna gelijk weer het volgende straatje inliepen kwamen we bij nummer 10, het latere huis van Ringo's ouders.

141 2010 Liverpool 150Weer terug in de auto reden we richting Penny Lane. Tim vertelde en liet alle dingen zien die bezongen worden in het nummer. "The barber showing photographs", "on the corner is a banker" (waar uiteraard gepind moest worden), "Behind the shelter in the middle of the roundabout" alles stond er nog. De volgende stop was het huis van George en daarna Strawberry Field. Maar de hoogtepunten moesten nog komen. De eerste was het huis van John's tante Mimi genaamd Mendips. Dit huis was inmiddels van the National Trust en hier kon je ook naar binnen. Bij de Magical Mystery Tour reden we nog met de bus erlangs, nu stopten we en mochten we naar binnen! 175 2010 Liverpool 150Tim toverde nog een extra souvenir uit zijn zak: het originele nummerplaatje wat op de deur had gezeten. Ook opnieuw een prachtig verhaal dat hierachter zat. Het bleek namelijk dat de ouders van Tim ook nog een tijdje eigenaar geweest zijn van Mendips. En zo kwam hij aan het plaatje. Binnen was alles ingericht zoals eind jaren '50. Ook de slaapkamer van John was ingericht zoals hij er waarschijnlijk uitgezien heeft. De tour werd gedaan door een mannetje die tegenwoordig het huis bewaakt. Hij heeft een eigen kamer in het huis en hij woont daar dus gewoon. Een prachtige rondleiding. Helaas mochten we binnen geen foto's maken.

184 2010 Liverpool 150Ook op de volgende lokatie mochten geen foto's gemaakt worden. Het was namelijk ook een National Trust gebouw: het huis van de McCartney's. Ook hier een beheerder die de tour deed. Een prachtige vent die zelfs wel wat weg had van Paul. Ook hier was historie geschreven. En vlak voor vertrek kon Peur het niet laten om een stukje "Let it be" op de piano te spelen.

Vanaf Paul's huis moesten we een stukje rijden. Tijd voor een Beatles-quiz in de auto. Uiteindelijk kwamen we uit bij een kerk. Het bleek de St. Peter's Woolton Parish Church. Het allereerste begin. Op zaterdag 6 juli 1957 speelde daar tijdens een soort veiling-markt het bandje the Quarrymen met John Lennon (16 jaar) in de gelederen. 199 2010 Liverpool 150Paul liep daar een beetje rond en een vriend van de twee introduceerde ze aan elkaar. Paul speelde een stukje voor en John was onder de indruk. Drie maanden later werd aan Paul gevraagd of hij zin had om bij de groep te komen. Historische grond dus. We liepen een stukje verder naar het kerkhof. Tim vroeg ons om goed naar de graven te kijken, en plotseling zagen we het graf van Eleanor Rigby. Een fictief figuur dus, maar de naam moeten ze wel hier vandaan hebben gehaald. Daarna weer de auto in, op naar een volgend hoogtepunt: The Casbah Coffee Club.

203 2010 Liverpool 150Hier werden we opgewacht door Rory Best, de broer van vroegere Beatles drummer Pete Best. Rory woonde nog in dit huis boven de Casbah club. Moeder Mona Best won eind jaren '50 de jackpot met the Grand National en besloot het te spenderen aan dit huis. Dit moest een ontmoetingsplaats voor jongeren worden. De Club is 40 jaar gesloten geweest. Gelukkig hadden ze alleen de boel afgesloten, want alles is bewaard gebleven zoals eind jaren '50. Dit was het begin van the Beatles. Hier speelden ze live hun eerste optredens als the Quarrymen en waren ook de laatste band die er live speelde in juni 1962. Ze zagen dit als hun tweede huis. Ze mochten hun eerste optreden daar doen, maar moesten zelf de boel wel schilderen om het af te maken. Alles is bewaard gebleven. Je rook gewoon de echtheid. 211 2010 Liverpool 150Het was een lage kelder. De meesten van ons konden niet rechtop staan. Je zag foto's van optredens en dan was het stampvol. Onvoorstelbaar, je zat als ratten in de val. Er hingen overal collecties aan de muur met foto's en handgeschreven papieren. Wij keken onze ogen uit. Rory Best had wel trek in een shaggie en liep met Tim, Peur, Sven en Friet naar buiten. Drew, Nilis en Nick bleven rondkijken. Tot ze opeens bovenaan de trap naar het huis gegrom hoorden. De hond des huizes had ons ook gehoord. We maakten dat we wegkwamen met de hond achter ons aan. Drew zei nog "niet rennen, dan komt hij juist achter je aan" terwijl hij ons als een haas voorbij rende. Luid roepend "MR. BEST, DOGS, MR. BEST" renden we naar buiten waar mr. Best lachend de hond aaiend opving. Niks aan de hand, maar we wisten even niet hoe we het hadden....Dit was ook het einde van deze prachtige tour. We waren bijna zeven uur verder, maar hadden ons geen moment verveeld.

254 2010 Liverpool 150Het was inmiddels eind van de middag en Jon en Pottsy waren aangekomen. We hadden afgesproken in een pub en daar bleken nog meer Sunderland fans te zitten. Het werd lekker gezellig en we hadden zelfs een "eigen" gedeelte van de pub. Een aantal lads wilden nog naar een Karaoke. Zo geschiedde. Absoluut geen wereldtent, maar er werd weer flink gezongen. Daarna werd het een beetje chaotisch. De groep was gewoonweg te groot. Ineens stonden we in een Irish pub waar de tap niet meer werkte. Dat was voor de meesten het teken dat het mooi was geweest. Na alle ervaringen van de hele dag eindigden we moe maar zeer voldaan in ons mandje. Wat een prachtige dag.

zondag 28 maart
268 2010 Liverpool 150Matchday! Vandaag stond dan maar weer in het teken van voetbal. Dat dachten we tenminste. Tot we wakker werden en de weg voor ons guesthouse helemaal was afgezet. Er bleek een marathon gaande, en die kwam direct langs ons guesthouse. We besloten even te gaan kijken. Pottsy had het niet best. Hij was iets te lang doorgegaan de nacht ervoor. Wij besloten na een tijdje naar de hardlopers gekeken te hebben, al snel weer wat pints te bestellen in de hotelbar. De taxi bracht ons naar een Irish pub in het centrum. Hier konden we lekker wat voetbal kijken op tv en ons voorbereiden op de wedstrijd. Daarna twee taxi's naar Anfield, een burgertje en naar onze plekken. 334 2010 Liverpool 150Deze keer zaten we echt direct naast de Liverpool fans (slechts een spandoek van 3 stoeltjes breed van boven tot onder scheidde ons van elkaar). Het zonnetje kwam erbij en zou het dan toch een mooie middag worden? Helaas, Fernando Torres besliste anders. Met een weergaloze goal zorgde hij er in de derde minuut al voor dat het een moeilijke middag zou worden. Voor rust viel ook nog de 2-0 en als het maar geen grote uitslag zou worden. Na rust prikte Torres er nog eentje bij, maar Sunderland kon absoluut geen vuist maken. Een grote teleurstelling en 3-0 was de einduitslag.

342 2010 Liverpool 150Jon moest na de wedstrijd direct weer naar huis. Wij wilden toch nog een leuke avond en gingen op zoek naar the Midland. Dit was een ouderwetse pub waar je lekker kon drinken en praten. De dagen ervoor hadden er aardig ingehakt, het werd geen latertje. We zochten snel het hotel op voor een paar pints in de hotelbar en voor middernacht lagen we in ons bed. Want dat kan ook best lekker zijn!

maandag 29 maart
Shopping-ochtend. We lieten ons afzetten bij een Beatles winkel. Nilis moest en zou hier naartoe. Beatles150Hij kocht twee prachtige genummerde en limited edition fotolijsten van Astrid Kirchherr. Zij was huisfotografe van the Beatles en vriendin van Stu Sutcliffe. Daarna een stop in het Beatles hotel en toen was het ieder voor zich. CD's, DVD's, Games we gooiden de tassen weer vol. Iedereen moest kijken of het nog in de tas paste en op naar John Lennon airport voor de vlucht naar Amsterdam. Nilis had een extra uitdaging. De fotolijsten pasten niet in de handbagage. Hij moest dus zijn tas inchecken en de lijsten als handbagage mee. Maarja, dit was weer glas, dus besloot de stewardess dat zij ze wel zou bewaren (met een knipoog). Het ging allemaal gelukkig goed en de verhalen van de slechte service bij budget-airlines bleek weer zwaar overdreven. Zolang je zelf maar netjes en redelijk blijft kan er een hoop geregeld worden. Vermoeid maar met een prachtige ervaring rijker kwamen we weer aan in Hillegom. Nog meer Beatle-liefhebbers dan voordat we vertrokken.

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)