×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

24 juli 2009 - 26 juli 2009
Amsterdam Tournament
Benfica - Sunderland
uitslag: 2-0 (32' min Cardozo (pen) 1-0, 55' min Perreira 2-0)
toeschouwers: onbekend

Atletico Madrid - Sunderland
uitslag 0-2 (45' min Kieran Richardson (pen) 0-1, 84' min Kieran Richardson 0-2)
toeschouwers: 18.160

 

ticket 113.30 uur, 5 Hillegomse Lads verzamelen op station Hillegom voor een lang dagje Amsterdam. Pep, Peur, Friet, Nilis en Nick nemen de trein naar Amsterdam met een overstap op Haarlem. Vanaf daar destination Amsterdam. En we zijn Amsterdam net binnen gelopen of op het eerste de beste terras komen we Brian en Eileen tegen! Na de gebruikelijke begroetingen vertellen we dat we een afspraak hebben met Mark en Sam. Zij hebben een sms gestuurd dat ze op ons wachten onder Krasnapolsky in de Euro Bar. Geen probleem, Brian en Eileen lopen mee. Alleen Eileen is de afgelopen periode 5x geopereerd aan haar enkel. Artsen zeiden dat ze voor september nog niet zou kunnen lopen. Maar Eileen is een bikkel. Ze loopt mee, ondersteunt door Brian.

001 Dam squareBij de Euro Bar zitten Mark en Sam op het terras. Tijd voor een lekker biertje. Hé, das nou jammer....Bavaria. Toch wagen we ons aan een vaasje en daarna op naar de Irish pub, O'Reilly's. Daar zal het wel wat drukker zijn. Helaas, ook daar is de publieke belangstelling minimaal. Maar we maken het gezellig. En logisch. We hebben flink wat bij te babbelen met Brian, Eileen, Mark en Sam. De pints vloeien rijkelijk en er is een telefoontje van Francis (Nick's zwager). Hij is 2 weken in Nederland (vanuit Vancouver, Canada) en had besloten ook deze dag mee te maken. Hij is onderweg in Amsterdam en vraagt in welke pub we beland waren zodat ook hij aanschoof. Nog een paar Guinnessjes verder vertrekken we richting Red Light District. Daarvandaan is het namelijk makkelijk reizen met de metro naar de ArenA. We doen uiteraard nog even een tussenstop bij Hakka, ook daar nog een paar vaasjes en dan richting de metro. De controleur kijkt vanaf een meter of 7 toe of iedereen netjes afstempelt, dus Nick zegt dit voor iedereen te doen, dat is nou eenmaal makkelijker. Alleen ziet de controleur natuurlijk niet dat Nick dit allemaal op dezelfde strip doet....

015 ArenAWe arriveren ruim op tijd bij de ArenA. Daar is het gelukkig wél druk met Sunderland supporters. We lopen richting het uit-vak, daar staat als het goed is ook Guppio om de groep compleet te maken. Pep haakt ondertussen af, hij gaat met zijn broer en andere vrienden in een Ajax-vak zitten. Guppio staat op de afgesproken plek en we duiken de rij in. Dit duurt toch wat langer dan gepland. Er is toch wel flink wat controle en we worden één voor één gefouilleerd. Daarna is het de trappen op en ook dat is een tegenvaller. Pffff wat een eind. Uitgeput komen we bovenin het stadion aan en zien dat de wedstrijd al 30 seconden bezig is!

023 ArenAEn zoals we al verwacht hadden, het is weer een traditionele pre-season game. Niet echt het aanzien waard. Maar we moeten niet te veel klagen, we zien Sunderland weer eens in Nederland en ook de fans laten goed van zich horen. Het stadion is belachelijk leeg. Guppio schaamt zich verrot. De twee Sunderland vakken zitten wel goed vol en verspreid door het stadion zitten nog meer Sunderland supporters. Kortom, aan de Lads heeft het niet gelegen. Sunderland krijgt enkele goede kansen en zeker Kenwyne Jones had een vrije kopbal best mogen afronden, maar Benfica wint met 2-0. De penalty waarmee ze op 1-0 komen was in mijn ogen ook niet terecht.

Na de wedstrijd lopen de Sunderland vakken leeg. En terecht. De Ajax supporters stellen ons ook teleur met deze opkomst. Ook wij vertrekken naar het centrum. We hebben nog even contact met Pep die ons later wel weer opzoekt. Hij blijft nog even om Ajax te kijken. Guppio en Francis besluiten om richting Hillegom/Lisse te gaan. Wij stappen in de metro en stappen weer uit in het Red Light District. We hebben even contact met Brian en Eileen die we bij de ArenA kwijt zijn geraakt. Eileen kon natuurlijk nooit die trappen op, dus zij hebben ergens anders gezeten. Zij vertellen ons dat ze in de Corso bar zitten aan de Ouwezijds Voorburgwal, dus wij gaan die kant op. Onderweg passeren we nog Old Wembley waar we ook nog even een tussenstop maken.

024 Corso barUiteindelijk komen we aan in de Corso Bar. Brian en Eileen zitten er inderdaad en er komen steeds wat meer Sunderland supporters binnen. Het wordt ook hier gezellig en er wordt ook flink wat gezongen tot groot ongenoegen van de barman. Het publiek vindt het wel geweldig want van buiten worden er flink wat fotootjes geschoten. Even na 01.00 uur besluiten Brian, Eileen, Mark en Sam dat het tijd is om te vertrekken. Zij gaan op zoek naar de hotels en wij blijven nog even hangen. Rond 2.30 uur is het voor ons ook mooi geweest en belt Pep de discotaxi voor een ritje Hillegom.

Zaterdag 25 juli
Rond 16 uur krijg ik een telefoontje van Mark. Hij en Sam stappen in Amsterdam in de trein voor een bezoek aan Hillegom. Ook Brian en Eileen komen nog naar Hillegom, maar zij zijn twee treinen later. Ik pik Mark en Sam op vanaf station Hillegom en wandel met ze naar de Kleine Beurs voor een verfrissing. We gaan achter in de tuin zitten in het zonnetje. Mark en Sam verbazen zich. De hele tuin zit vol met Engelsen, Schotten en Ieren. "Wonen in Hillegom wel Nederlanders" vragen ze zich af. 030 Kleine BeursDe sfeer is goed. Er wordt flink wat afgelachen en gedronken. Jake (zoontje van Claire en Johno) vermaakt zich met de fontein en de spetters vliegen in het rond. Een uurtje later gaat weer de telefoon. Brian en Eileen stappen in Haarlem over op de trein naar Hillegom. Ik bel Friet om even te kijken of hij zin en tijd heeft om ze op te pikken van het station en af te droppen in de Beurs. Eileen heeft gister al veel te veel gelopen en moet een beetje ontzien worden. Uiteraard is Friet bereid dit te doen (cheers matey) en ook Brian en Eileen schuiven aan in de tuin. Ook Nilis komt gezellig aanwaaien. Hij blijkt vanochtend opnieuw dronken te zijn geweest. Hij belandde aan het water met een paar flessen wijn. Tsja.... Na een tijdje zijn we Brian kwijt. Hij blijkt te zijn wandelen door Hillegom centrum en komt met een tas chocola (Pierre) terug. Hij is helemaal happy. Hij weet niet wat hij mee maakt. Wat een heerlijk dorpje. Zo rustig, dat zal je in Engeland niet meemaken.

039 Hank the DJWe kiepen de biertjes achterover en lopen richting Mimo (Massada). Mark wil namelijk een echte goede shoarma eten, en die had ik hem beloofd. We schuiven aan bij de stamtafel en krijgen de menukaart. Nick probeert het een en ander uit te leggen, maar Mark heeft zijn keuze snel gemaakt: "Hette kip!" Dat is verrassend. Nick probeert hem nog te overtuigen van de heerlijke shoarma, maar hij heeft zijn keuze al gemaakt. Sam gaat wel voor de shoarma, dus daar kan hij alsnog van proeven. Brian gaat voor de saté en Eileen voor de zalm met tagliatelle. Het is heerlijk, maar wel veel. Mark raakt niet uitgepraat over de "hette kip" en heeft geen spijt van zijn keuze. Om 21.00 uur vragen we de rekening en verkassen we naar Murphy's Law voor een tropisch avondje met DJ Frido a.k.a. Hank the DJ.

048 Murphys058 MurphysVoor de deur wachten Rob en Sissy ons al op. We krijgen een bloemenslinger en de Engelse gasten krijgen een speciaal welkom. Friet staat al in zijn cocktail-hutje menig zomerse klank te draaien, en verlaat de zomerse klanken eenmaal voor een Daydream believer. Daarna wordt het drukker en gezellig. Pep, San, Jaime, Peur, Drew iedereen is van de partij. Het bier vloeit weer rijkelijk en Mark snapt er weer niks van dat er steeds verse pints voor zijn snufferd staan. Uiteindelijk doen Mark en Brian ook maar een duit in de pot en zo zijn ook zij tevreden. Om 00.20 uur is het tijd voor de taxi naar het station. Ze moeten nou eenmaal de laatste trein halen. Jammer, want de grootste krakers moet Hank nog op de draaitafel leggen. Maarja, gelukkig zijn ze ruim op tijd en informeert Nick nog even of ze in de laatste trein zijn gestapt. Dit blijkt het geval. Hierdoor stort Nick zich nog even in het feestgedruis en doet samen met Drew rond 3.30 uur het licht uit in Murphy's.

Zondag 26 juli
ticket 2De avonden/nachten hebben er flink ingehakt. De vermoeidheid slaat toe, maar er staat nog 1 dag op het programma. Vandaag is het Sunderland-Atletico Madrid. Nick kan met Drew meerijden naar de ArenA, vergezeld van Drew's zoons Glen en Jimmy. Er wordt besloten om gewoon maar naar de ArenA te rijden en daar op het plein wat te drinken. Nick's ervaring van vrijdag is dat het centrum té groot is voor een echte meeting en dat het plein voor de ArenA er gezellig uitzag. 091 Eileen Nick SamZo gezegd, zo gedaan. Rond 15.00 uur zitten de Hillegomse lads op een terrasje op het plein. De treinen rijden al af en aan en het wordt inderdaad drukker en gezelliger met allemaal Mackems. Maar ook hier is de vermoeidheid te zien. De meesten lopen erbij alsof ze twee nachten niet geslapen hebben. Mark, Sam, Brian en Eileen komen ook richting plein. Er wordt weer flink wat afgelachen en om 17.00 uur gaan we het stadion in. We beklimmen de enorme trap opnieuw en zoeken een plekje. De ArenA lijkt nog leger dan de vrijdag. Belachelijk gewoon. Gelukkig is de wedstrijd een stuk beter. Sunderland neemt het initiatief en scoort verdiend uit een terechte strafschop. In de tweede helft maakt Kieran ook nog de 2-0 met een mooi geplaatst afstandschot. De Sunderland fans vieren feest. 094 ArenAOpblaaspoppen en zelfs een opblaasgeit vliegen heen en weer door het vak. Na de wedstrijd gaan Nick, Mark en Sam nog even zitten op het plein. Drew en zijn zoons zitten in het Ajax vak en blijven Ajax kijken. Op het plein is een klein Sunderland feestje gaande. Er wordt gezongen, gedronken en zelfs gevoetbald. En niet zo'n beetje ook. De bal gaat het hele plein over en de lichtreclame van de Heinenken Music Hall wordt uitgeschoten. Even na 23.00 uur komen Drew, Glen en Jimmy erbij. Ajax staat achter en de jongens zijn moe. We nemen afscheid van Mark en Sam en gaan op weg naar Hillegom.

Wat een geweldig maar vermoeiend weekend was dit weer. Ik heb nog zeker 4 dagen last van dit weekend, maar het was het absoluut meer dan waard. Sunderland till I die!

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)