×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

24 april 2009 - 26 april 2009
Premier League
West Bromwich Albion - Sunderland
uitslag: 3-0 (40' min Olson 1-0, 58' min Brunt 2-0, 88' min Menseguez 3-0)
toeschouwers: 26.256

 

West Brom ticketDag 1 - Vrijdag 24 april 2009
Om 7.30 uur pikken mijn vader en ik Drew op en reizen af naar Schiphol waar de vlucht om 9.40 uur gepland staat. Ik heb inmiddels al wat smsjes ontvangen van Paddy en Edgar die om 06.00 uur al vanaf station Breda vertrokken zijn. Zij willen volgende keer minimaal vanaf Eindhoven vertrekken. Als ik zeg dat we dat al een keer geprobeerd hebben, maar dat ze toen niet meegingen (Dublin pre-season) begrijpen ze snel dat ze geen poot hebben om op te staan. Om 8.00 uur duiken we een mega-lange rij in voor de balie van BMI baby. Er blijken die ochtend drie vluchten gepland te zijn van deze low-budget maatschappij en alle drie binnen dezelfde 5 minuten. Kortom, dik 300 man moeten die ochtend op hetzelfde tijdstip inchecken. Na een minuut of 20 schuifelen in de rij bereiken we de balie waar de bewuste dame ons vraagt om een andere rij te nemen, want zij gaat sluiten.... Als blikken konden doden hadden we niet meer zo makkelijk door de douane gekomen. Gelukkig heeft een dame in de rij naast ons begrip voor het geheel en we mogen bij haar voor gaan waardoor we alsnog gelijk aan de beurt zijn.

De rest verloopt wel allemaal voorspoedig. Snel door de douane en we vertrekken vanaf de D-pier. En laat daar nou ook net Murphy's pub zitten. Dus via Murphy's naar de gate, instappen en vliegen maar! 10.10 uur lokale tijd landen we op East Midlands airport waar Jon & Kathy ons opwachten in de aankomsthal. Na de uitgebreide begroeting gaan we naar hun auto's en rijden richting de nieuwe woonplaats van Jon & Kathy: Lowdham, een gehucht vlakbij East Midlands airport en vlakbij Nottingham. Door wat weg-werkzaamheden zijn we genoodzaakt een iets langere route te nemen en hebben weinig tijd voor sight-seeing in Lowdham. We maken een snelle stop in the Old Ship inn waar Paddy en Edgar 's nachts verblijven. Ze hebben nét tijd om de koffers op de kamer te smijten, de sleutel nog even te checken en dan naar het huis van Jon & Kathy om Nick en Drew's tassen af te leveren (zij slapen daar). Er is nog kort de tijd voor het uitdelen van de traditionele kadootjes. Het was dit jaar de beurt voor Drew en Nick om de tekst te ontwerpen voor de polo. Het werd een gelikte polo met een wit randje met de NAC en Sunderland logo's (met 2x Sunderland op het hart en 2x NAC op het hart) en één voor Drew met het Ajax en Sunderland logo. Alleen hier had Drew niet op gerekend. Hij voelde zich meteen weer het buitenbeentje in de groep (hij had ook al een blauwe). Kortom het gegeven paard kwam even om de hoek kijken. Daarna als een speer naar West Bridgford, een klein plaatsje aan de rand van Nottingham. Dit is waar Kathy is geboren en opgegroeid. We belanden in een grote pub met de naam Test Match. En van dit soort pubs worden Nick en Paddy helemaal vrolijk. Er staan maarliefst 8 verschillende real-ales op het menu. Zij besluiten samen om ze allemaal te testen en een ordeel te vellen. En waarom dan niet beginnen bij nummer 8 en terugtellen tot 1. Dus eerst nummer 8 en in de tweede ronde nummer 7 komen op tafel. Tevens doen we hier een overheerlijke burger (met de nu inmiddels al legendarische reggae-reggae saus) met wat patat (en azijn) en dan naar de volgende afspraak.

05 TrophysJon heeft namelijk een tour geregeld in de Forest Ground, het stadion van Kathy's favourite Nottingham Forest. Dit ligt op loopafstand van de pub. Daar aangekomen worden we ontvangen door een heerlijk enthousiast pratende man die al 60 jaar (!) voor de club werkt. Hij heeft dus aardig wat ups-en-downs meegemaakt en weet waarover hij praat. Hij neemt ons mee door de trophy room (met de Europa Cup 1 waarbij Kathy zegt: "that's the closest you will ever get, Nick"), de politie-ruimte met cellen, de tribunes, de control room en de dug-outs. Hij neemt ruim de tijd en legt alles rustig en duidelijk uit. We zijn diep onder de indruk van deze historische plek.

14 CricketHierna is het snel doorlopen voor de volgende afspraak. Op steenworp afstand van de Forest Ground ligt namelijk Trent Bridge Cricket Ground. Ook daar worden we bijzonder vriendelijk ontvangen door een man die ons probeert te interesseren voor Cricket. Van het spel zijn we nog steeds niet onder de indruk, van het stadion wel. Een fantastisch uitziend stadion, mega groot en alle oude details zijn behouden. Ook hier maken we een rondje, krijgen wat historische verhalen te horen en lopen bijna dwars door een BBC-interview heen. Nottinghamshire heeft namelijk net die middag een wedstrijd winnend afgesloten en de spelers en pers zijn nog aanwezig.

Na deze geweldige ervaringen lopen we terug naar de Test Match Pub voor een drankje (nummer 6 van de real-ale tap) en daarna met de auto naar Jon & Kathy's huis. Hier hebben we even tijd voor wat tv kijken en relaxen, want om 6.30 is er gereserveerd voor dinner in the Springfield inn in Lowdham. Jon brengt ons in twee keer daar allemaal naartoe. De auto kan daar dan blijven staan zodat Jon & Kathy ook een drankje kunnen nuttigen. Springfield inn is een mooie traditioneel uitziende inn. Het eten is ook traditioneel en heerlijk. We genieten er flink van. Daarna een lange wandeling richting Jon & Kathy's huis met twee tussenstops in nog meer traditionele pubs (eerste stop: Worlds End waar wij ons zelfs jong voelen en laatste stop in de Ship inn, oftewel "home" voor Paddy en Edgar) voor een aantal real ales en om 23.00 uur duiken we toch maar tevreden de bedden in.

Dag 2 - Zaterdag 25 april 2009
Na een lekkere nachtrust worden we fit wakker en hebben tijd voor een toast met Edammer kaas (we blijven tenslotte Hollanders). Paddy en Edgar komen ook snel binnen en bleken als eerste wakker in de Ship inn. Er was niemand te bekennen, dus ook geen kok die een ontbijt kon serveren. Dus ook zij nemen een toast met Edammer en dan lopen we naar Lowdham station voor de trein naar Nottingham. Lowdham heeft een geweldig klein stationnetje. De spoorwegovergang naast het station wordt nog handmatig bediend vanuit een huisje. Uiteraard is er geen bereik met de mobiel, dus een druk tekstende Drew ziet er nerveus uit. Gelukkig zien we een duif in de boom die de boodschap oppakt en alsnog de sms op het juiste adres afleverd. Vanaf Nottingham is het de bedoeling om in de trein naar Birmingham te stappen, maar de eerst volgende wordt uit de dienst genomen door een road accident en de tweede krijgt vertraging. Jon vertrouwd het niet, dus stappen we in de trein naar Leicester en vanaf daar de trein naar Birmingham. In Birmingham nog een korte overstap en na een reis van een kleine drie uur zijn we op loopafstand van the Hawthorns. 18 BurgerDoor al dit reisgeweld is het drinken er een beetje bij in geschoten. Wel kunnen we op weg naar het stadion een tussenstop maken voor een burger, maar dan is het toch echt tijd om de tribunes op te zoeken. Dit verloopt wel allemaal erg vlot, dus toch nog maar een biertje in the stands en dan terug naar de stoelen. Het uitvak in the Hawthorns is net als de rest in deze buurt gemaakt voor mensen die maximaal de lengte hebben van Roel van Velzen. Paddy, Edgar en Nick wurmen hun benen tussen de stoeltjes. De jongen voor Nick leunt 1x achteruit en Nick schreeuwt het uit van de pijn. Gelukkig was het een kereltje van een jaar of 16 die dit niet meer zou doen de rest van de middag. Je moet er toch niet aan denken dat een type Andy Fordham die toevallig voor je zit even achterover gaat leunen...

24 HawthornsOver het verloop van de wedstrijd moeten we maar heel kort zijn. Nadat Kieran Richardson West Brom keeper Carson nog tot een ultieme save dwong met een afstandspegel, werd het spel dramatisch. Vlak voor rust was het ex-NEC speler Jonas Olsson die de 1-0 op het bord zette. In de tweede helft liet Sunderland helemaal niets meer zien en scoorde West Brom nog twee keer. De Sunderland fans waren furieus. Er werd totaal geen inzet getoond en het vertoonde spel was echt belabberd. Manager Sbragia zei nog op de BBC dat hij het erg vond voor de fans die de reis hadden ondernomen, nou daar moeten we het dan maar mee doen. Met excuses van de manager!

Dan opnieuw een lange reis naar Nottingham. Behalve de langere looproute vanaf the Hawthorns naar het station (één kant was nu afgezet), zat deze keer wel alles mee. Vanaf het kleine station bij West Brom naar Birmingham en daar binnen twee minuten een overstap op een sneltrein naar Nottingham. Om 19.15 uur kwamen we aan in the Test Match. Er stonden tenslotte nog 5 real-ales op de kaart die we nog niet geproefd hadden. Hier hadden we 3 uur de tijd voor, want om 22.30 uur werden we verwacht voor een curry in een Indian restaurant. Ondanks het resultaat werd het gezellig. En daarna nog gezelliger. Paddy en Edgar konden weer lachen nadat ze de smsjes ontvingen met de 2-3 overwinning van hun NAC en vlak voor vertrek kwamen eigenaar Alan en zijn vrouw Sarah ook bij ons zitten. De avond ging weer veel te snel. Dus om 22.15 uur zei Jon dat het tijd was om te gaan. Na een kort overleg waren we het er eigenlijk allemaal over eens dat het nog té vroeg was en we aardig over onze honger heen waren. Kortom, de Indiër werd afgebeld. En dat was maar goed ook, want nu ging de tent echt los. Alan knalde zijn i-pod aan en de ene kraker na de andere kwam voorbij. De real-ales bleven stromen en nummer 2 werd tot winning ale gekroond door Nick en nummer 6 door Paddy. Uiteraard werden de shirts weer van de hand gedaan en voor we het wisten stond er een taxi voor de deur en was het 3.30 uur (terwijl ze om 0.00 uur dicht gaan). Ook hier kunnen we dus eigenlijk kort zijn: Een geweldige avond!  Langs deze weg willen we Alan en Sarah nog even enorm bedanken voor deze avond en voor een flink aantal drankjes die niet afgerekend mochten worden....

Dag 3 - Zondag 26 april 2009
10.00 uur werden we door Jon wakker gemaakt. We moesten in actie komen want om 11.30 uur was er een Sunday Lunch gereserveerd in de Plough inn. Jon & Kathy gingen de auto ophalen bij de Test Match en Drew en ik konden ons even opknappen. Aldus geschiedde. Paddy en Edgar kwamen ook binnen en hadden dit keer wel een ontbijt gehad. Daarna op weg naar de Plough inn. Ook dit was een mooi traditionele inn, dus wij konden genieten van een traditionele Sunday roast. Hierna nog een korte stop in Nottingham city centre voor een uurtje shoppen en dan terug naar East Midlands airport. Ook dit ging allemaal voorspoedig. Om 17.00 uur werden we door Jon & Kathy afgezet op de airport. Inchecken en daar kregen we door de dame achter de balie van deze Low Budget te horen dat we on-line hadden moeten inchecken en dat we nu 6 GBPound per persoon extra moeten betalen. Waarschijnlijk durfde de dame achter de balie bij Schiphol dit niet meer met ons aan, want daar was dit niet berekend. Na het inchecken (en het inleveren bij de controle van Drew's fles reggae-reggae saus) was er nog tijd voor twee pints en daarna vliegtuig in en binnen 50 minuten op Schiphol.

Opnieuw een Sunderland trip ten einde. Deze keer met een dramatisch resultaat. Het wordt weer erg krap onderin en het is maar te hopen dat we nog ergens in de laatste vier duels wat puntjes kunnen sprokkelen....

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)