×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

14 maart 2008 - 16 maart 2008
Premier League
Sunderland - Chelsea (ladies trip)
uitslag: 0-1 (9' min Terry 0-1)
toeschouwers: 44.679

 

chelsea ticket 300Ladies Trip 2008
Je leest het goed een Sunderland Ladies Trip. Het moest er gewoon een keer van komen. Ik denk dat Nick het gezemel van de Ladies een beetje zat begon te worden. Bij elke trip die werd gepland, weer de vraag; "Mogen wij nu ook mee??" In 2007 kwam dan eindelijk het lang verwachtte antwoord van Nick, er zou een Ladies Trip worden gepland. Het zou een thuis wedstrijd worden en de planning was om in maart 2008 richting Sunderland te gaan, op welke wedstrijd we zouden worden getrakteerd was nog niet bekend, maar een ding was zeker er moest alvast gespaard worden. En ik zie de mannen al denken; "Ja, ja, om te shoppen zeker". Nee, nee, er moet in zo'n weekend ook gegeten en gedronken worden (heeeel veel gegeten en vooral gedronken)…en nou ja, ook een beetje geshopt natuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan! Len, Lin, Mus, Maureen en ik (Jaime) gingen sparen.

Nick heeft ons wel een lange tijd in spanning gehouden, de grote vraag was; wanneer gaan we en hoe lang gaan we. Het voorstel van Nick was om op zaterdag heen te gaan en op zondag weer terug. Je voelt hem al, daar gingen wij niet geheel mee akkoord. Ik kan mij nog een trip herinneren van de mannen die zeker wel 6 of 7 dagen heeft geduurd, dus…de onderhandelingen werden geopend. Uiteindelijk zijn we het overeen gekomen. Vrijdag 14 maart zouden wij richting Sunderland vertrekken om op zaterdag 15 maart de wedstrijd Sunderland-Chelsea te gaan zien en op zondag 16 maart weer richting Hillegom te gaan. Ja en dan kun je nog maar een ding doen en dat is wachten.

Er werd veel over de Ladies Sunderland Trip gesproken en vooral door de mannen, er waren er zelfs die mee wilden. Maar helaas, het moest een Ladies trip worden en geen Center Parcs uitje. Bovendien mocht Nick alleen mee als reisleider, de man die weet waar je moet zijn geweest, de gene die de hotste spots in Sunderland weet te vinden. Kort om Nick was the most wanted. Onze trip zou een groot feest worden!!! Nick is ook de man die altijd alles tot in de puntjes regelt en alles weet van de hoed en de rand. Toch was er een ding dat Nick niet wist.. Wij dames wilden Nick verrassen, maar ja met wat? Er werd wat gebrainstormd en de ideeën werden steeds gekker. Op het laatst zouden we Nick verkleden als grote wortel en hem appels laten uitdelen tijdens de wedstrijd, maar dat vonden wij uiteindelijk toch ook niet kunnen. 012 Schiphol 150Onze keus viel op T-shirts met een tekst. Op de Ladies shirt zou de tekst komen; "Nick's Panic Tour, Sunderland 2008" en op het shirt van Nick de zelfde tekst, maar met 1 regel extra; "maar jullie luisteren niet!" Ik ga het niet uitleggen, ik denk dat de meeste mensen het wel snappen. Ik weet niet of het typisch vrouwen is, maar het moest allemaal op het aller laatste moment nog even worden geregeld. Het was zelfs zo erg dat de shirts pas de dag voor vertrek bij mij thuis werden afgeleverd. Het idee was dat wij meiden het shirt al aan zouden trekken op de dag van vertrek en Nick zijn T-shirt op Schiphol te geven, nadat wij alle vijf heel subtiel tegelijk onze jas uit zouden doen met de tekst; "Poeh wat is het warm, doe even mijn jas uit." Je moet toch iets zeggen.

009 Peur 150Er was nog een ding waar Nick niets vanaf wist en de andere meiden ook niet. De bedoeling was dat we de bus in Lisse zouden pakken, die ons vervolgens naar Schiphol zou brengen. Heel toevallig moest Peur werken die ochtend (Peur is buschauffeur) en hij had het voor elkaar gekregen dat hij de dienst zou rijden waarmee wij naar Schiphol zouden gaan. Nick en Len zouden mij komen ophalen en dan zouden we de andere meiden in Lisse zien bij de bushalte. Peur zorgde ervoor dat hij 10 minuten voor dat Nick en Len mij zouden komen halen weg was en hij zou zich verdekt opstellen bij de bushalte en wachten met de bus overnemen totdat wij in de bus zaten. Bij de bushalte aangekomen, stonden we allemaal een beetje nerveus op de bus te wachten. Nick stond met de zenuwen of we het allemaal zouden redden op tijd, wij meiden stonden elkaar als haviken in de gaten te houden, klaar om tot actie over te gaan wanneer er ook maar een iemand met zijn oog richting jas rits zou gaan. En ik moest alle zeilen bijzetten om serieus op de vragen te antwoorden over hoe laat Peur moest werken en waar. Gelukkig daar kwam de bus! Al giechelend stapten wij in en toen we zaten kwam Peur binnen. Nou ik denk dat je de reactie wel kunt voorstellen van een groepje meiden opstap, vraag me af of de rest van de passagiers er blij mee waren. Het was best vroeg. De busrit verliep verder prima en voor dat we het wisten waren we op Schiphol.

Peur, die even pauze had, liep met ons mee en ik denk dat we misschien één seconde in de hal stonden toen een van ons al riep, "Poeh, wat is het warm ik doe even mijn jas uit." De reactie van Nick was subtiel toen hij onze shirts zag, met een gebogen nee schuddend hoofd nam hij zijn shirt in ontvangst. Zijn eerste reactie was: "verkeerde kleur" (de shirts waren zwart met witte tekst). Of hij er echt blij mee was??? 017 Typisch 150We zeiden Peur gedag en ons avontuur zou nu echt gaan beginnen, maar eerst..plastic zakjes zoeken voor de deo's, parfums, tandpasta's en weet ik al niet meer. Valt niet mee voor een vrouw om dat alles in 1 zakje te krijgen. Deze regel is vast door een man bedacht. We hoefden niets in te checken, dus konden we direct de Schiphol pub in. Daar werden de eerste pint's of lager al besteld, dat beloofde wat… Het vliegen ging goed voor de gene die geen probleem hebben met vliegen en voor de gene die met zwetende handen, dicht geknepen billen en het kots zakje in de aanslag zaten ging het redelijk. De landing werd ingezet en vanuit het vliegtuig konden we Sunderland al bewonderen. Op Newcastle aangekomen, deden we onze uiterste best om niet te laten blijken dat we op doorreis naar Sunderland waren…je weet maar nooit. Nog een half uur met de metro en daar waren we eindelijk.

Jonathan en Kathy stonden ons bij het station op te wachten en een beetje onwennig stelden we ons voor. Zij waren zo vriendelijk om ons een lift te geven naar de Balmoral Guesthouse. We zouden gaan inchecken en daarna samen met John en Kathy wat gaan eten bij The New Derby. We hadden in Nederland al een kamerindeling gemaakt, maar deze werd acuut gewijzigd nadat duidelijk werd dat Lin samen met Nick in de bruidsuite zou gaan slapen. Len, die in het dagelijks leven getrouwd is met Nick, besloot dat dat toch niet zo'n goed idee was. Nick en Len zouden dus hun tweede huwelijksreis beleven dit weekend. Ik denk zelf dat Len de bui al zag hangen en eieren voor haar geld koos. Of met Nick super romantisch in een bruidsuite met uitzicht op zee of met Jaime in een kamer met uitkijk op duivenpoep. Begrijp mij niet verkeerd we hebben het echt geweldig gehad in het Balmoral Guesthouse, maar daar over later meer.

Beetje make-up, beetje deo en hop naar The New Derby voor een heerlijke Engelse maaltijd. Als dank voor alles dat Jon voor ons had geregeld, had Maureen een voetbal shirt van FC Utrecht meegenomen. Tevens vroegen we wat Jon vond van onze t-shirts. Heel subtiel zei hij dat ze er goed uitzagen, maar alleen de verkeerde kleur hadden. We bestelden wat te eten (fish n' chips), Lin en Jon deden een potje pool en na een tijdje lieten Jon en Kathy ons alleen. Nick bracht ons naar de Howard Arms. 054 Arms 150Daar zijn altijd veel verhalen over te horen, dus nu moesten we het maar eens met onze eigen ogen bekijken. En natuurlijk hangt daar "de foto" van de Hillegomse Mackems. We liepen naar binnen en....we waren de enige. Op de bardame na uiteraard die een kruiswoordpuzzel zat op te lossen. In ieder geval hadden we snel onze drankjes. Toch wat foto's maken, wat geld in de jukebox knallen en Lin en Nick gingen nog een potje poolen. Maar het bleef leeg, dus verkassen maar. Op naar het stads-centrum. Het was tenslotte toch vrijdag-avond.

Op weg naar het centrum kwamen we langs het stadion. Toch even een korte stop daar en op de foto met de Bob Stokoe statue. De eerste stop in het centrum was de Baroque. Een pub die eruit ziet als een kerk. Daar was wel een klein beetje volk binnen en ze hadden een DJ. Misschien dat het nog los moest komen. Nou voor ons kwam het goed. We vermaakten ons opperbest en de DJ zag dat. De pints vloeiden rijkelijk (niks geen half-pints voor de ladies) en toen de DJ uiteindelijk moest stoppen, smeekten de ladies om meer. Dit tot grote tevredenheid van de DJ met een smile van oor tot oor die totaal niet gewaardeerd werd door zijn vriendin. Dus toch maar een andere tent opzoeken voor meer bier en meer muziek.

083 Ku 150Het werd de Ku-Klub. Ook zo'n tent met veel verhalen. Nick zei nog dat de laatste keer dat hij hier was de tent afgeladen vol was, bier uitsluitend werd geserveerd in blikken en er harde alternatieve muziek werd gedraaid. Bij binnenkomst werd het een grote tegenvaller. De tent was helemaal leeg. Maar om er een positieve draai aan te geven, maakten we hem toch onvergetelijk. De DJ draaide echt elke plaat die we wilden. Oasis, Blur, Happy Mondays, Stone Roses, Joy Division, Inspiral Carpets en zelfs New Model Army. Die laatste bracht Nick zelfs op de dansvloer. Het leek wel een privé feestje. Maar ook aan deze geweldige avond kwam een einde. Een geweldige avond, net als de Lads trips. Een avond met veel lachen en drinken. Alleen met dit verschil dat er meer gedanst werd.

Zaterdag:
Matchday! Maar toch ook een Ladies trip, dus winkelen! Nick nam de ladies mee naar winkelcentrum the Bridges. Daar kregen ze twee uur de tijd to shop 'till you drop. En zo geschiedde. Twee uur laten trokken de kruitdampen op en moesten er flink wat tassen in de taxi geladen worden. 114 Burger 150Terug naar het guesthouse, tassen droppen en de pub in. Naar de Howard Arms om de rest te ontmoeten. We kwamen Brian en Eileen tegen en Eileen wilde gelijk van shirt ruilen met Lin. Jon kwam ook wat later binnen en bracht de tickets. Daarna lopen richting Stadium of Light. Maar uiteraard niet zonder de gebruikelijke burger. Zelfs Lenneke moest toegeven dat deze heerlijk smaakte. Maar tevens realiseerde ze zich dat dit wel eens het laatste eten kon zijn voor aankomst bij de Indier om 22 uur.

In het stadion ook een nieuwe plek voor Nick. Voor het eerst in de South Stand, recht naast de Chelsea supporters. Niet echt veel anders dan de rest van het stadion, alleen hoor je nu de uit-fans veel zingen. En gelukkig had Chelsea flink wat uit-supporters meegenomen. 125 Stadium 150De opdracht voor Sunderland was om niet te snel een goal tegen te krijgen. Maar in de 9e minuut was het John Terry die uit een Lampard corner de bal binnenkopte. Daarna was Sunderland echt de betere partij. Cudicini kon nog net aan een vrije trap van Andy Reid uit de hoek tikken en in de blessuretijd was het Dean Whitehead die de bal centimeters naast schoot. Voor de wedstrijd weet je dat het moeilijk is om een goed resultaat te halen tegen Chelsea, maar als je uiteindelijk zo dichtbij bent is het toch nog een kleine tegenvaller.

In ieder geval was het weer tijd om naar de pub te gaan. Een lange wandeling, want we hadden afgesproken in de Harbour View. Daar zouden we Jon met zijn vrienden weer ontmoeten en ook Mark en Sam waren daar. Om nog wat zout in de wonden te wrijven besloot Mark om Drew te bellen. Even vertellen wat een geweldige avond wij hebben. En die hadden we zeker. 166 QueenVic 150Jon en zijn vrienden bleven allemaal hangen. Ze vroegen of we nog meegingen naar de Queen Vic voor wat karaoke. Natuurlijk doen we dat. Lin zou met Dave Henry samen Mr. Brightside doen, maar toen puntje bij paaltje kwam haakte Dave af. Dus Jaime met Lin het podium op. Een prachtig gezicht. Ze genoten enorm en daardoor ook het publiek. Een tijdje daarna was Nick aan de beurt. En als je met vijf dames op stap bent, is er maar één nummer die daarbij past. David Lee Roth's Just a gigolo. Nick zong en de ladies dansten voor het podium. Zelfs Victoria van ons guesthouse (die zelf trouwens niet onverdienstelijk Thank you van Dido ten gehore bracht) danste mee. Maar waarom gaat de tijd altijd zo snel op dit soort dagen. We hadden namelijk om 22 uur een tafel gereserveerd bij Pitiraj Indian Restaurant. 172 Groepfoto 150Maar voor hoeveel ? Volgens mij was dit de grootste tafel ooit in de historie van de Sunderland trips. Ik tel er sowieso 16. Uiteraard was het eten weer heerlijk (zoals gewoonlijk). Na afloop moest Nick thuisgebracht worden (zoals gewoonlijk) en was het tijd voor een paar uurtjes nachtrust.

Zondag:
De ladies zaten allemaal al aan de ontbijttafel. Maar Darren weigerde het ontbijt op te dienen. Want waar bleef the gigolo? Uiteindelijk kwam Nick ook naar beneden, maar niet geheel fit. Dus na het ontbijt maar even uitwaaien aan het strand. Een lekkere wandeling in de stevige wind en nog even een koffie en warme chocomel bij een koffietentje aan de boulevard. Zelfs dit krijg je geserveerd in pints. Dit was ook gelijk het laatste uitje. 188 Seafront 150Daarna moesten we de koffers pakken en bracht een taxi ons naar het vliegveld. Dit tot groot vermaak van Lin, Jaime, Len en Mau die Nick en Mus helemaal zagen wegtrekken in de taxi. Zelfs op het vliegveld zagen enkele ladies kans om nog wat te shoppen, maar zou dit allemaal wel in de handbagage passen? De arme man achter de scanner bij de douane heeft drie keer de koffer van Mus voorbij zien komen. Mus presteerde het zelfs om te proberen drie plastic zakjes met vloeistoffen in de handbagage te stoppen. Maar ja, als vrouw lach je wat naar de man achter de balie en uiteindelijk kom je ermee weg.

Zondagmiddag laat kwamen we aan op Schiphol en namen de bus terug naar Hillegom. Nick moest toegeven dat dit een geweldige trip was geweest, maar dat hij wel heel goed moest nadenken of hij dit ooit nog een keer zou doen....

(geschreven door Jaime en afgemaakt door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)