×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

1 februari 2008 - 4 februari 2008
Premier League
Liverpool - Sunderland
uitslag: 3-0 (56' min Crouch 1-0, 68' min Torres 2-0, 88' min Gerrard (pen) 3-0)
toeschouwers: 43.244

 

liverpool 2008 ticket 300Eindelijk was het zover. De Hillegomse Mackems konden naar Liverpool. Al jaren was dit plannetje opgevat om voetbal met muziek te combineren, maar nu kwam het er ook echt van. Er waren twee "nieuwe" Dutch Mackems aangesloten. Naast Guppio, Pep, Drew, Peur en Nick wilden ook Frido en Nilis graag mee. Nilis is een enorme Beatles fan en was nog nooit in Liverpool geweest. De voetbal nam hij op de koop toe, maar zijn grootste wens was om met deze blokes minimaal 5 minuten in de Cavern Club te vertoeven....zou het hem lukken?

002 Liverpool 2008 150Het werd 1 februari en de zeven heren werden gedropt bij de Nachtegaal in Lisse om daar op de bus te stappen naar Schiphol. De sfeer zat er meteen goed in. Er werd gevlogen met Easyjet, en die vertrekt van een compleet andere pier dan de Murphy's pub, maar Nick had weer lekker ruim gepland, er kon best een ommetje gemaakt worden. Na een heerlijke vroege pint en een ontbijtje voor Pep kon er gelopen worden naar de Easyjet-pier. Een fikse wandeling, maar het was weer de moeite waard. Alles verliep gesmeerd. We kwamen op tijd aan op John Lennon Airport (Nilis was gelijk tot tranen geroerd), maar daar duurde de controle vrij lang. Logisch met een vlucht vanuit Amsterdam. Uiteindelijk kwamen we ook hier weer doorheen. Geld pinnen en met de taxi naar ons guesthouse. Deze lag in een buitenwijk van Liverpool. Het Blenheim Guesthouse was een ware toeristische attractie voor Beatles fans. Stu Sutcliffe (een Beatles bandlid uit de beginperiode) heeft namelijk in dit huis gewoond. 012 Liverpool 2008 150De guesthouse-bar hangt dus vol met foto's, krantenknipsels en andere memorabilia. Opnieuw een ontroerde Nilis, dus eerst maar een paar pints in de guesthouse-bar zodat Nilis even kon rondkijken. Er was tijdens de vlucht al een kamerindeling gemaakt. Er waren diverse mogelijkheden (muziek-kamer, squash-kamer etc), maar het werd uiteindelijk een 100kg+ kamer (4 pers) en 100kg- kamer (3 pers). Nick en Frido waren als eerste op de 100kg+ kamer en kozen beslist de twee eenpersoons-bedjes, dus bleef er voor Nilis en Peur niks anders over dan een gezellig twijfelaartje met z'n tweetjes. Van de in Liverpool geboren v.v. Hillegom 5 speler John, hadden we een straatnaam te horen gekregen vlakbij ons guesthouse. Daar waren flink wat pubs en bars, dus daar gingen we eerst maar eens kijken....

037 Liverpool 2008 150We kwamen uit bij een pub genaamd Alberts'. Het was erg rustig en het viel ons op dat iedereen z'n jas aanhield binnen. Wij toch eigenwijs, jassen uit en burgers bestellen. Maar al snel bleek waarom de jassen aan waren bij de andere gasten. Het was mega-koud. Dus de burgers verwarmden onze maagjes nog een beetje en toen snel naar een ruimte achterin de pub, waar het wel warmer was, maar die was weer helemaal leeg. Rare lui! Na een paar pints werd het tijd voor Nilis om te roken. Hij kwam terug met een bierviltje vol met adressen waar we diezelfde avond nog naartoe moesten. Eerst een taxi bellen en dan naar de volgende pub: the Symphony. Ook een vreemde pub. De ramen waren allemaal glas in lood, de vloer was van een soort marmer en verder allemaal houten banken. Toch maar een pint bestellen, en een Gin-Tonic voor Nilis. Drew papte ondertussen wat aan met twee Engelse ladies, maar na twee pints hadden wij het wel gezien, op naar de volgende pub.

Na een tijdje wandelen kwamen we in het city-centre en liepen zo tegen een Irish Pub aan. Daar was het wel mega-druk. Wij ook naar binnen en hier konden we ons opperbest vermaken. Schotse 2nd division voetbal op de tv, wat wil je nog meer. Opnieuw vlogen de pints om je oren. Nilis ging opnieuw een peukie doen, en ving hier en daar wat tips op. Zo ving hij ook op, dat de Cavern Club niet ver weg was. Zou zijn missie slagen. Bij binnenkomst stelde hij voor om te verkassen en er klonk niet één wanklank. Wow, dat ging makkelijk. Op naar the Cavern Club.....

069 Liverpool 2008 150En zo kwamen we uiteindelijk op de eerste avond al gelijk in the Cavern Club. Na het gebruikelijke plassen werden we toch allemaal erg stil. We keken onze ogen uit en beseften dat we toch wel op een historische plek waren. Maar genoeg nagedacht, tijd voor een pint. Er was zelfs een bandje in de andere zaal van the Cavern, dus daar gingen we ook nog even kijken. Nilis' missie was geslaagd. Vijf minuten werden 2 uurtjes en toen was het tijd voor een snack en terug naar het guesthouse. Uiteraard moest Nilis nog wel even z'n nieuwe shirt (Cavern shirt) showen, en waar kan je dat beter doen dan als je toch staat te wachten op een snack. Na de cheesy chips en de kebabs kwam dan toch de taxi en die bracht ons veilig voor de deur van Blenheim guesthouse. Maar dat was ook weer gevaarlijk...de guesthouse bar was 24 uur per dag open. Dus nog een pint genomen en uiteindelijk toch maar de kajuit opgezocht.

Zaterdag, Matchday! Eerst een stevig Engels ontbijt en dan een paar colaatjes in Stu's bar. We zouden daar wachten tot Jonathan uit Sunderland zou komen. We hadden nog geprobeerd om hem daar ook te laten overnachten, maar dit was helaas niet gelukt. Hij zou voor de wedstrijd op en neer rijden, en hij was in het bezit van de tickets! 105 Liverpool 2008 150Toen Jon aan was gekomen met de taxi naar city centre en terug naar de Ierse pub. Gister was het druk, nu was hij afgeladen! Uiteraard veel Liverpool shirts en Peur dook toch een beetje weg met z'n Sunderland polo. Maar geen problemen gehad, gewoon een paar pints drinken en daarna toch maar een rustiger plekje opgezocht. Dit werd the Midland. Hier voelden we ons wat meer thuis. Veel oudere mensen, zelfs een echte Waldorf en Stadler en hier konden we lekker bijpraten en tegelijk door drinken. Ook had Nick contact gehad met Mark en Sam en ook zij waren onderweg naar the Midland. De tijd begon alweer te dringen, dus lopen naar Anfield. Na een beetje rondvragen bleek dit toch wel een pittig stukje, dus snel twee taxi's aanhouden en ons af laten zetten. Nog even tijd voor een burger (of twee) en snel naar binnen. Kijken hoe Anfield eruit ziet....

157 Liverpool 2008 150In een woord prachtig! Dit stadion ademt gewoon voetbal. We zaten mooi (uit-vak), in de hoek weggeduwd. Aan deze kant was ook Sunderland aan het warmlopen/schieten en dus nog even in het Nederlands geroepen naar Raymond v/d Gouw die keeper Gordon aan het warm schieten was. Na het gebruikelijke You'll never walk alone (kippenvel) was het vooral het Sunderland publiek dat zich liet horen. Maar dat kan ook komen omdat we daar natuurlijk middenin zaten. Het was een saaie 1e helft. Geen echte kansen en de teams gingen rusten met 0-0. In de tweede helft zou dit veranderen. Sunderland had weinig in te brengen en Liverpool liep uit naar 3-0, al was de penalty op het eind onterecht en had Sunderland bij 1-0 nog twee beste kansen op 1-1. Maar ja....als..... Nu konden we naar huis met 3-0, al had ik niet echt het gevoel dat we afgedroogd waren.

Nu weer terug naar het city centre. We hadden opnieuw afgesproken met Mark en Sam bij de Midland. Uiteraard was er nu geen taxi te krijgen. Dus lopen. Halverwege een stop gemaakt in een pub. Jonathan ging nog even met ons mee voor een coke. 171 Liverpool 2008 150De tent was bijna leeg, dus lekker snel geholpen. Na een tijdje kwam er een grappig uitziende man met flap-oren binnen. Hij raadde ons aan om wat meer achterin te gaan zitten. Hij was namelijk de DJ. Hij ging zijn spulletje vlak voor ons opbouwen en hij zei nog: "I'm not good, but I'm f#ck*ng loud!" Wij waren toch al van plan om door te gaan naar het centrum, maar nu maakte hij ons wel nieuwsgierig. We zijn dus nog even gebleven, maar toen hij twee nummers door elkaar heen mixte terwijl hij aan de bar zijn biertje bestelde, wisten wij genoeg. Off to the Midland pub! Jonathan ging terug naar het guesthouse om zijn auto op te zoeken. Hij had nog een aardig ritje voor de boeg richting Sunderland.

Toch maar een taxi gescoord en we kwamen ongeveer tegelijk met Mark en Sam aan in the Midland. Mark had zich omgekleed en zag eruit als een echte (dan wel hele kleine) uitsmijter. We namen een paar biertjes en het werd knap gezellig. 199 Liverpool 2008 150Toch smaakte the Cavern van de dag ervoor naar meer, dus wij opnieuw richting the Cavern. Mark wilde dit ook wel zien, dus we deden het eigenlijk voor hem. Het zou een fantastische avond worden. De DJ was geweldig. Hij draaide allemaal krakers en zelfs Drew ging op de dansvloer bij Lyla van Oasis. Mark en Sam hadden het ook knap naar hun zin. De twee uurtjes van de dag ervoor werden flink verdubbeld, maar toen was het echt tijd voor een snack. Daarna op zoek naar de taxi. Dat leverde nog wel wat problemen op, maar toen Pep zei dat we best wat meer wilden betalen dan degene voor wie hij gereserveerd was, was het snel voor elkaar. Opnieuw een klein afzakkertje in Stu's bar en dan weer het heerlijke bedje opzoeken.

226 Liverpool 2008 150Zondag; Beatles dag. Na opnieuw een heerlijk ontbijt was het vandaag Beatles dag. We hadden om 14.00 uur de Magical Mystery Tour geboekt. Hiervoor moesten we naar het Albert Dock. Daar was ook een Beatles museum. Dus eerst daar naartoe. Daar stond een aardige rij, maar Nilis sloot aan. Wij zouden later volgen, eerst even kijken of we ergens konden pinnen. Nadat wij vertrokken waren bleek het dat Nilis snel naar binnen kon. Er werden groepen tegelijk naar binnen gelaten. Binnen kreeg je een headset en zo kon je zelf het museum door. Wij waren inmiddels alweer een lounge-bar ingedoken (plassen) en de tijd voor de tour begon te dringen. Geen museumbezoek voor ons dus. Na een tijdje kwam ook Nilis de lounge bar in. Tenminste, tussen alle tassen vol aangeschafte memorabilia zat een figuur genaamd Nilis. Geweldig, hij raakte niet uitgepraat. Snel op zoek naar de bus, want anders waren we te laat.

De bus bracht ons eerst naar Harrison's huis. Maar gelukkig was het in een straatje waar de bus niet kon komen. De bus stopte voor een pub, iedereen eruit en lopen naar Harrison's huis, behalve.....5 Dutch blokes. Die hielden het niet meer en moesten echt even plassen. Zo waren het alleen Nilis en Frido die Harrison's huis 'live' gezien hebben, maar de andere vijf konden er weer tegen! 248 Liverpool 2008 150Na stops bij Strawberry Fields, John Lennon's huis, Paul McCartney's huis, Penny Lane en Ringo's huis waren we allemaal diep onder de indruk. Een prachtige tour met een heerlijk vertellende gids. Uiteraard overal flink wat foto's gemaakt en de tour eindigde bij....the Cavern Club. Tsja, waar kun je beter eindigen. Opnieuw daalden we weer de trappen af. Er was een zanger met een gitaar die allemaal Beatles songs speelde. Het was erg rustig, dus we konden lekker rondlopen en een pint drinken. Opnieuw verbleven we vier uurtjes in the Cavern, maar wat hadden we nog niet gedaan? Een lekkere curry gegeten! Dus rond 20 uur verlieten we the Cavern en liepen door de stromende regen de eerste de beste Indian restaurant in. De ober wist ons heerlijk te verrassen. Hij nam uitgebreid de tijd voor ons, hielp ieder met zijn eigen specifieke wensen en we hebben geweldig gegeten.

Onze buiken waren gevuld, dus in de taxi naar het Guesthouse. We waren lekker op tijd, dus nog lekker wat nagepraat en nagedronken in Stu's bar. Behalve Drew, die kreeg niet eens een cola weg, want zijn "pens zat nog vol van die k*t-chinees". Nilis deed nog even een mode-show met zijn aangeschafte shirts uit het Beatle museum. Zo ook het Sgt. Pepper shirt dat hij heel graag wilde, maar deze was alleen maar leverbaar in Medium. Dat wordt dus flink trainen bij thuiskomst! Na nog wat ponden verspilt te hebben aan de Sambuca werd het ook nu weer bedtijd.

Maandag; dag van de terugreis. Maar dit was pas laat in de middag, dus eerst: shoppen! Aangezien iedereen andere plannen had (Frido: muziek, Drew: sport, Nick & Peur: sport, muziek en kids) besloten we ons eigen gang te gaan. Maar waar spreken we dan af? Wat is nou een plek die we allemaal weten te vinden in een vreemde stad? 285 Liverpool 2008 150Goed idee: 13.00 uur in the Cavern! En zo kwamen we na het shoppen allemaal voor de vierde achtereenvolgende dag in the Cavern. Het was nog net niet zo dat we ons gebruikelijke rondje kregen bij binnenkomst. Na een laatste afscheids-pint zochten we een taxi op die ons naar John Lennon airport bracht. De terug-vlucht ging ook geheel volgens schema en zo waren we op tijd weer terug in Nederland en konden we terug kijken op een fantastische trip. Uiteraard heeft elke trip wel iets speciaals, maar we waren het er allemaal over eens: deze gaat misschien wel de geschiedenis in als de beste ooit!

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)