×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

27 juli 2007 - 29 juli 2007
Vriendschappelijk
Bohemian FC - Sunderland
uitslag: 0-1 (78' min Stern John 0-1)
toeschouwers: 5.033

 

Bohemians ticket 300Vrijdag:
Om 12:00 uur word ik opgehaald door Drew en Peur, waarna we met de auto vertrekken naar Eindhoven voor de vliegtrip met Ryan Air. Zoals gewoonlijk komen we veeel te vroeg aan op Eindhoven zodat er nog de nodige Bavaria's (Peur stapt snel over op de Corona) naar binnen gegoten kunnen worden. Hierdoor zijn we wel aan de late kant bij het boarden waardoor we niet naast elkaar, maar wel vlak bij elkaar kunnen zitten in het vliegtuig. We komen geheel op schema aan in Dublin (18:30 uur), snel bus 747 scoren naar het centrum en Jonathan sms-en dat we onderweg zijn. Hij pikt ons dan op bij de bushalte. Daar begint het gedonder. Zowel Drew als Nick hebben geen netwerk verbinding. Jonathan kan dus niet ge-sms-ed worden. Gelukkig heeft Nick verbinding bij aankomst van de bus in het centrum, dus snel een sms en dan maar in de eerste de beste pub wachten.

Na 15 minuten echter nog geen berichtje of iets dergelijks van Jon. Nick dus terug naar de bushalte en maar even bellen. Jon zat nog in het hostel en begon zich ook al een beetje zorgen te maken, maar zou nu naar de pub komen (hij had de sms nog niet gekregen). Weer 10 minuten later een belletje van Jon. Hij kon de pub niet vinden dus Nick maar naar buiten en afgesproken bij een mega-hoge pilaar (ik schat zo’n 50 meter) en daar was uiteindelijk de ontmoeting. Jon ook even mee de pub in en daarna naar het hostel en naar de volgende pub waar we ook Dave, Dave en Chris zouden ontmoeten. Tevens tijd voor Peur, Drew en Nick om alsnog wat te eten, want dat was nog niet gebeurd…. Snel tassen gedropt in het hostel (Gogarty's) en direct een pub opzoeken om nog wat te eten, maar eerst een nieuwe Guinness. Helaas had deze pub geen eten meer dus Guinness opdrinken en de volgende pub proberen. 2007 07 28 Rory Temple BarOok daar eerst een Guinness en dan pas eten bestellen….helaas ook hier geen food meer. Dat kon wel eens een vroegertje gaan worden zonder eten dan. Jon wist nog wel wat. Eén van de members van Niall Quinn's consortium heeft ook een grote pub in het centrum. Daar zal het toch wel lukken…..Dat werd dus de volgende stop. De Sunderland vlag hing trots boven de deur en Jon ging met iemand van de staff praten. Voor Sunderland supporters wilden ze nog wel wat regelen en zo kregen we een flinke schaal met aardappel partjes, garnalen, loempia-tjes en andere lekkernijen. Uiteraard alles met een flinke klodder garlic-mayonaise waardoor we de rest van de avond alle ruimte om ons heen hadden. Daarna hopten we van club naar club en we kregen een beetje Sunderland gevoel. Overal veel te harde ku-mu (kut-muziek) en niet echt een Ierse sfeer. Maar de Guinness smaakte goed en het eten was al te laat dus hielden we het maar om een uur of half twee voor gezien (uiteraard pas na een flinke kebab).

Zaterdag:
Om 7 uur wordt Nick wakker van voetstappen in de kamer. Wie moet er nu weer uit om het toilet te bezoeken? Hij kijkt recht in de ogen van een slaperige blondine die duidelijk niet precies weet waar ze is. Ze gaat maar even bij Jonathan op bed zitten en slaapt zittend verder. Peur wil graag een foto hiervan nemen. Zijn uitspraak "then you’ve got something to explain boy" is nu al een classic. Uiteindelijk kiest ze toch eieren voor haar geld en vertrekt naar een andere (misschien wel haar eigen) kamer en wij dutten nog wat verder. Om 11 uur (na een flinke douche-sessie) neemt Jon ons mee naar een klein restaurantje (Irie's) voor een heerlijk ontbijt, want in het hotel is het niet om over naar huis te schrijven. Hier overduidelijk wel en de lads kunnen er weer tegenaan. Er blijkt ook weer voor iedereen telefonisch bereik te zijn. Het was een internationale netwerkstoring bij KPN (zat een jaloerse Porno Paddy hier toevallig achter) die alles plat had gelegd…

Eerst shoppen. Ook dit gaat wonderwel goed. Er wordt flink gescoord met shirtjes, dvd's en toys voor de kids. Om 15 uur afgesproken in de pub, snel een Guinness, dan de gekochte spullen naar het hostel brengen en naar de volgende pub om te eten, want de wedstrijd is tenslotte om 19:45 uur. We komen terecht in een Belgisch bier-cafe waar ze dus geen Guinness hebben. Drew en Nick willen toch (eigenwijs) een stout en dit blijkt een enorme tegenvaller. 2007 07 28 01 BohemiansHet eten was verder prima dus na het eten langs het hostel terug voor een truitje (het regent inmiddels) en naar het stadion lopen. Dit blijkt een pittige wandeling, dus toch maar een taxi aangehouden aangezien het ook harder begint te regenen. De taxi zet ons af bij een pub vlakbij het stadion waar het rood-wit ziet van de mensen. Daar nog een paar Guinnessjes gescoord en dan naar het stadion waar het verrassend onoverdekt is. Gelukkig stopt het snel met regenen.

De wedstrijd is een enorme bummer. Het is een lange tijd 0-0. Hoogtepunten zijn enkele goede verdedigende acties van nieuweling Paul McShane die (door zijn rossige haardos) achter ons al "Micky Horswill" genoemd wordt. Verder is er een enorme Wim Kieft achtige misser van Michael Chopra die op de doellijn de bal nog tegen de lat weet te krijgen en bij een andere kans terwijl de keeper al verslagen is tegen een eigen speler op de lijn aan schiet. 2007 07 28 05 BohemiansAnder hoogtepunt is een warmlopende Dwight Yorke die vlak voor ons zich omdraait naar het publiek en breed lachend poseert voor alle flitsende camera's en uitgebreid de tijd neemt voor handtekeningen. Dat is pas klasse! Uiteindelijk valt er vlak voor tijd een goal. Het is de boomlange ingevallen Stern John die eerder met het hoofd bij de bal is dan de uitgelopen Bohemians keeper. Cynisch als het publiek altijd is klinkt er na alle wanklanken van de voorgaande 80 minuten ineens: "we're gonna win the league". Vijf minuten later krijgt Stern John oog in oog met de keeper een niet te missen kans, maar het lukt hem dus wel. Zo blijft het 0-1.

Inmiddels zijn we Jon en de andere lads kwijtgeraakt. Via een sms horen wij dat hij alvast richting centrum Temple Bar is gegaan, wij volgen na eerst nog een burger-shop-visit. Wij besluiten echter om een andere tent in te gaan. We zijn nu eens op zoek naar Live Irish Music en belanden in de pub onder ons hostel (ook Gogarty's) op de eerste etage waar de band net alles klaarzet voor een tweede sessie. We hebben Jon ingelicht dat we hier blijven en Jon en de lads laten weten dat zij kiezen voor "café het warme nessie". Na 3 avonden slaat het noodlot bij de heren toe. Wij genieten ondertussen van drie muzikanten en nummers als "Brown eyed girl", "Whiskey in the jar", "500 miles" en "Dirty old town" (waar kennen we al deze nummer nog meer van?) gespeeld door een akoestische gitaar, uillean pipes en een fiddle. Erg leuk. Ze genieten er zichtbaar zelf ook van en hebben ook een aantal geweldige moppen voorgeschoteld net als verrassende nummers als het nu al legendarische "My lovely horse" uit de serie Father Ted. Drew wordt alleen een beetje beroerd en vraagt de sleutel om de pot even te bevuilen. Verrassend genoeg komt hij terug met Jonathan die toch nog wel mee wilde. Het blijkt een goede keuze want het is een prachtige avond. Er komen wat Irish dancers binnen die ook meedoen, de Guinness en Corona’s vloeien rijkelijk en om 2:30 uur wordt er gestopt met tappen en kiezen wij ook voor het hostel.

Zondag:
Deze keer geen gekke dingen op de hotel kamer. Om 11:00 uur gaan we opnieuw ontbijten bij Irie's en om 12:00 uur moeten we alweer met de bus naar het vliegveld om daar op tijd in te checken. Het leek opnieuw rijkelijk vroeg, maar we hadden de tijd hard nodig. De bus kon bijna niet normaal rijden door twee kwartfinale's hurling die in Dublin gespeeld werden en de stad was overspoeld met fans van Limerick, County Clare, Waterford en Cork en iedereen in het shirt van zijn/haar favoriete ploeg. Prachtig! Ook op het vliegveld megadruk en overal een wachtrij van minimaal een half uur (bij de incheck, douane en boarding). Kortom wij waren op tijd, vier Spanjaarden die in de gate naast ons hun vlucht naar Madrid net misten niet……

Na een pittig vluchtje met veel gerommel in de lucht, landden we om 18:30 uur in Eindhoven waarna we onze weg met de Volvo richting Hillegom vervolgden waar we om 20:00 uur werden afgezet door Drew.

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)