×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

14 april 2006 - 18 april 2006
Premier League
Manchester United - Sunderland
uitslag: 0-0
toeschouwers: 72.519

Sunderland - Newcastle United
uitslag: 1-4 (31' min Justin Hoyte 1-0, 59' Chopra 1-1, 60' min Shearer (pen) 1-2, 65' min N'Zogbia 1-3, 86' min Luque 1-4)
toeschouwers: 40.032

 

Man U ticket 300"Old Trafford, here we come!" schreeuwden we toen we vertrokken vanaf Schiphol op vrijdag 14 april. We, dat zijn: Drew, Peur, Pep en Nick. We hadden al besloten om op vrijdag te vertrekken voor een extra avond uit in Manchester. Gelukkig maar, want SKY Sports had de wedstrijd op het laatste moment verplaatst voor een live uitzending van zaterdag de 15e naar vrijdag de 14e. We landden veilig met Jet2 op Manchester airport en Mark stond ons bij de uitgang al op te wachten. Mark Isherwood is een vriend van ons die een tijdje in Hillegom heeft gewoond en gewerkt. Hij komt uit Manchester en is een enorme Manchester United supporter. Nu woont hij daar weer en we hebben nog steeds contact. En toen we hem vertelden dat we naar deze wedstrijd wilden gaan, stond hij erop dat hij ons van het vliegveld zou halen en met ons wat zou gaan drinken in het centrum. En zo geschiedde. We liepen naar zijn auto en hij bracht ons eerst naar ons hotel. Hij zou dan even zijn auto thuis gaan brengen en weer contact met ons opnemen als hij in het centrum zou zijn.

We checkten in en brachten onze tassen naar de kamers. Pep opende zijn koffer (hand baggage) en vond een speelgoedpistool erin. Zoë, zijn 4 jaar oude dochter, had die er waarschijnlijk ingestopt. Ze had namelijk 's morgens nog gezegd dat ze niet wilde dat hij weg zou gaan. Dat had nogal wat problemen op kunnen leveren bij de douane! Pep wilde hem uiteraard niet nog een keer langs de douane meenemen, dus hij moest hem ergens droppen. Maar waar? Hij besloot dit te doen ergens in het centrum in een prullenbak. Maar ook dit kon wel eens problemen opleveren als iemand dit zou zien.... Nouja, het lukte in ieder geval. We kwamen uit op een groot plein met in het midden een enorm reuzenrad. Maar wij hadden alleen maar oog voor een leuk uitziende oude pub.

002 2006 04Een paar pints later kreeg ik een belletje van Mark. Hij vroeg in welke pub wij zaten, want hij was in het centrum. Wij vertelden de naam en na een tijdje kwam Mark binnen. Maar wat een verrassing! Het was niet alleen Mark die binnen kwam. Hij had Martin (ook een United fan uit Manchester die een tijdje in Hillegom heeft gewoond) en Neil (een Wolves supporter, maar vriend van Mark die nog steeds in Hillegom woont en speciaal voor deze wedstrijd was overgevlogen om ons te verrassen). We waren echt even overdonderd. Het werd een gezellige middag. Het was heerlijk weer, dus we konden lekker buiten op het terras in het zonnetje zitten en het werd drukker en drukker.

Om ongeveer 17.00 uur belde Jonathan. Hij kwam net aan uit Sunderland en ging inchecken in het hotel. Hij vroeg waar we zaten, maar Drew en ik besloten om hem even op te halen in het hotel. We namen nog een pint en toen nam Mark ons mee naar een rondvaartboot. 006 2006 04Hij had ons aangemeld voor deze boot, want deze brengt je van het stadscentrum naar Old Trafford. Anders moet je een heel eind om lopen. Normaal gesproken zitten er alleen maar United supporters op deze boot, dus iedereen was zeer verbaasd om ons daar te zien. We hadden overal wat gesprekstof en na een tijdje kwamen we aan bij Old Trafford. Zoals we al verwacht hadden was het een mega-stadion. De verbouwing was net afgerond en dit was de eerste wedstrijd na deze verbouwing. Dus voor het eerst zouden er die avond meer dan 70.000 mensen aanwezig zijn. We gingen naar binnen en keken onze ogen uit. Groot en indrukwekkend.

008 2006 04De wedstrijd begon. Sunderland was al bijna gedegradeerd en United moest winnen om de titelkansen levend te houden. Dus was het eenrichtingsverkeer wat we te zien kregen. Maar Sunderland verdedigde solide en kreeg wat kleine kansjes in de counter. In de rust kreeg Jonathan een sms uit Sunderland. We waren in beeld tijdens de rust. Ze hadden een geeuwende Drew en een sms-ende Nick gespot in het publiek tijdens de rust.

De tweede helft liet meer van hetzelfde zien. Maar United kon nog steeds niet scoren. Dus de 0-0 werd door Sunderland over de streep getrokken. Niet genoeg voor Sunderland om te overleven in de Premier, en misschien ook niet genoeg voor United om alsnog kampioen te worden (Uiteindelijk werd Chelsea kampioen). Op de terugvaart met de boot werden we gefeliciteerd door de United supporters. Ze vonden dat we een punt gestolen hadden en dat we het in onze situatie moesten vieren als een overwinning. We gingen terug naar het centrum met  Mark, Martin, Neil en Jonathan voor een paar pints. Het zouden er ook een paar blijven. Het was een lange dag geweest, dus kozen we ervoor om het hotel op te zoeken en van een paar welverdiende uurtjes rust te genieten.

Stockport ticket 300015 2006 04De volgende dag was de originele dag van de wedstrijd dus hadden we wat extra vrije tijd. Jon dacht dat we het wel leuk zouden vinden om eens bij wat lower-league voetbal te kijken. Stockport County was dicht bij Manchester en speelde die dag thuis tegen Wrexham en Jonathan had kaartjes geregeld. Maar de aftrap was pas om 15.00 uur dus we hadden nog wat tijd voor een partijtje snooker in het centrum. Rond het middaguur vertrokken we richting Edgeley Park. We belandden in een pub vlakbij het stadion en dronken er wat. De sfeer was goed. Er waren Wrexham en Stockport (en Sunderland) supporters binnen. Na een paar pints vertokken we richting het stadion en zochten onze plaatsen. Stockport deed het niet best in League 2 en moest winnen om te kunnen overleven. Wrexham stond er beter voor en had eigenlijk niks meer om voor te spelen. Kortom er waren kansen voor Stockport vanmiddag.

018 2006 04Voor we ook maar met onze ogen hadden kunnen knipperen stond Stockport al 1-0 voor. Het publiek vierde dit groots maar Wrexham was zeker niet gekomen om de punten weg te geven, dus ze scoorden de 1-1 in de 38e minuut. Toch was er nog tijd genoeg voor Stockport om met een voorsprong te gaan rusten. Op slag van rust maakten ze de 2-1 en zo konden ze met een goed gevoel aan de thee. Na rust veranderde er niets meer aan de score. Stockport had de controle over de wedstrijd en verdiende de overwinning. Deze drie punten waren meer dan welkom voor Stockport en haar supporters. Een stap dichter bij handhaving dus iedereen kon tevreden naar huis. Wij stapten in de trein terug naar Manchester om onze tassen op te pikken uit de kluisjes en daarna met de trein naar Durham.

We kwamen mooi op tijd aan in Durham, maar we wilden eigenlijk naar Sunderland. De reden waarom we naar Durham gingen was omdat we overnachtten bij Jon en Kathy in New Herrington. En New Herrington is een klein plaatsje tussen Durham en Sunderland in. Dus namen we vanaf Durham een taxi naar Sunderland, met een korte stop in New Herrington om onze tassen uit te laden en Kathy in te laden. En daarna naar Sunderland voor een avondje stappen. Toen we in Sunderland aan kwamen was het toch wel eens een keertje tijd voor een heerlijk biertje. We namen er een paar in clubs als Tonic, Chase en Luma. We hadden een gezellige avond en eindigden dit met een hapje bij een lokale take-away. Daarna in de taxi naar New Herrington voor opnieuw een paar uurtjes nachtrust.

De volgende morgen werd iedereen op tijd wakker. Behalve Kathy, die de rest van de dag maar in bed bleef. Maar we hadden nog alle tijd. We waren namelijk die middag uitgenodigd door Mark en Sam in Haswell Plough. We konden dus rustig wakker worden en een douche pakken. Rond het middaguur stapten we in de taxi naar Haswell Plough. Een klein en rustig gehucht waar nooit wat gebeurt (denk je dan)...... Tot er vier jongens uit Hillegom komen. Vanaf het moment dat wij aankwamen in Mark en Sam's fantastische huis cirkelde er een politie-helikopter boven Haswell Plough en bleef daar hangen voor ongeveer een uur. Ook Mark had dit nog nooit gezien en hij stuurde zijn zoon Dominic naar buiten om op onderzoek uit te gaan. Ongeveer een half uur later kwam Dominic terug en hij vertelde dat er een ongeluk was gebeurd op de snelweg die langs Haswell Plough loopt. Gelukkig lag het dus niet aan ons. Mark en 025 2006 04Sam hadden voor allemaal heerlijke lif-lafjes gezorgd. Er was meer dan genoeg voor een heel weeshuis. Er was ook meer dan genoeg bier op voorraad dus we voelden ons meer dan thuis. Tevens konden we voetbal kijken op opnieuw een mega-tv (Jon heeft er ook eentje). Maar er was nog meer gaande. Twee politie auto's kwamen met een noodvaart de straat in rijden. Er kwamen ongeveer 6 agenten uit en die stormden een huis aan de overkant binnen. Dominic werd opnieuw naar buiten gestuurd. Hij kwam terug met het nieuws dat er een fikse ruzie gaande was in dat huis. Maar verder gebeurt er nooit wat in Haswell Plough....

Pep zou diezelfde dag nog naar huis vliegen (hij moest de volgende dag weer gewoon werken) en we hadden afgesproken dat we Paddy (die juist in plaats van Pep kwam) op zouden wachten in Durham. Dus er moest rond 16.00 uur een taxi gebeld worden. Maar niet zonder een speciale afscheids-likeur. Mark kroop in zijn special drinks kast en trok er een speciaal kaneel likeurtje uit (met als bijnaam "kerosine"). De taxi stond al buiten te draaien, maar Mark pakte nog rustig 5 glazen (en het waren geen likeur glazen kan ik je verzekeren). Maar we moesten toch echt gaan, dus kantelen die glazen en hop, in de taxi. Wauw, wat een speciaal afscheids-drankje was dat zeg!

De taxi zette ons af bij het Bridge Hotel. Jonathan, Pottsy en Dave waren er ook al. We namen wat te eten en Jonathan bracht Pep naar het station voor zijn trein naar het vliegveld. Ondertussen kregen we ook al wat sms-jes van Paddy dat hij al onderweg was, dus we bleven gewoon wachten in het Bridge Hotel omdat het dicht bij het station is. Het was ook nog eens quiz-avond, dus schreven we ons in. Jayne Stout kwam ook nog eens binnen vallen. Jayne heeft ook een tijdje in Hillegom gewoond en gewerkt. Nu woont ze weer in het Noord-Oosten van Engeland (Murton). Nick en Jayne hebben nog steeds contact via de e-mail en sms, dus toen ze hoorde dat we in Durham waren, kwam ze ook even langs voor een drankje. Het was een leuke quiz, veel muziek en film vragen maar er waren helaas geen prijzen voor onze tafel. Pottsy geloofde dit niet en vroeg om een her-telling. Ook ik was verbaasd, want het was ongelofelijk zoveel als Jonathan wist over films en acteurs....De rest van de avond bleven we in Durham. We gingen naar een paar clubs in het centrum (Weatherspoons en Walkabout), en laat in de avond namen we een taxi naar New Herrington.

De volgende morgen was Nick als eerste wakker, tenminste dat dacht hij. Dus hij liep de woonkamer in, duwde de enorme tv aan en ging zitten met een kop koffie om SKY sports te kijken. Na een half uurtje kwam ook Paddy de kamer in. Hij sliep in de serre achter de woonkamer en was al een uurtje een boek aan het lezen omdat er nog niemand wakker was. Nou, dat moet dan wel een heel goed boek geweest zijn! Na verloop van tijd werd iedereen wakker, en we moesten ook wel want het was tenslotte...matchday. En wat voor een wedstrijd. Newcastle United (oftewel Scum) kwam vandaag op bezoek in het Stadium of Light. Goed, Sunderland was dan wel al gedegradeerd, maar deze wedstrijd moest gewoon gewonnen worden om de Mackems alsnog een beetje een goed gevoel te geven zo aan het eind van het seizoen....

Newcastle 2006 ticket 300De aftrap was pas om 15.00 uur, dus we hadden nog tijd zat voor een aantal pints. We belandden in the Howard Arms en daarna naar het Stadium of Light. Sunderland deed het niet best dit seizoen. Ze stonden nog steeds op een laagte-record aantal punten, maar iedereen dacht dat er vandaag wat stond te gebeuren. Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd, maar toch was Sunderland de betere partij. Ze hadden meer balbezit en controleerden eigenlijk de wedstrijd, het enige wat ze nodig hadden was een doelpunt. En die viel na een half uur. De doelpuntenmaker was Justin Hoyte, een back die gehuurd was van Arsenal. Het publiek werd gek. Dit was wat ze nodig hadden in dit tot nu toe dramatisch verlopen seizoen. Zou dit het nare gevoel weg kunnen spoelen bij de Sunderland supporters? Met de rust stond Sunderland nog steeds 1-0 voor en hoe zouden ze uit de kleedkamer komen voor de tweede helft?

Het bleef spannend. Geen echt grote kansen aan beide kanten maar Sunderland had toch nog steeds de controle. Tot de 59e minuut. Michael Chopra scoorde de gelijkmaker. Niemand in het stadion kon dit geloven. Alle Sunderland supporters stonden met de handen aan het hoofd. Net als de spelers trouwens. 030 2006 04Gelijk vanaf de aftrap onderschepte een Newcastle speler de bal en hij kon zo doorlopen naar de zestien waar hij onderuit werd getrokken en de scheids gaf een penalty. Shearer ging achter de bal staan, hij had er ooit al eens eentje gemist tegen Sunderland, maar niet deze keer; 1-2. Ongelofelijk, hoe kon dit gebeuren? Sunderland had tot de 59e minuut totale controle en binnen 2 minuten stonden ze achter. De spelers waren het helemaal kwijt en vijf minuten later scoorde N'Zogbia zelfs de 1-3. Over en sluiten dus. Het publiek was woedend. Voetbal kan nou eenmaal een oneerlijk spelletje zijn. Een Sunderland supporter liep over het veld en gooide boos zijn seizoenskaart op de grond. Achter ons waren er wat schermutselingen met een aantal supporters die wat Newcastle supporters hadden gespot in een VIP-box. Dus klommen ze op elkaars nek om erbij te kunnen. Niemand keek meer naar het veld. Iedereen was afgeleid van wat er allemaal gebeurde. Ik denk dat een groot gedeelte ook miste dat Shearer geblesseerd uitviel na een duel met Julioooooh. Het was (zoals we nu weten) Shearers laatste wedstrijd ooit. Er viel nog een goal. Het was Luque die scoorde, maar op dat moment was het stadion nog maar half vol. Het zag er allemaal nog zo goed uit tijdens de rust. Maar de fans voelden zich in de steek gelaten door de spelers in het laatste half uur.

Na de wedstrijd gingen we naar de pub. Het was een rare avond. Er hoefde niets gevierd te worden. We waren nog steeds overdonderd over wat we meegemaakt hadden. Maar het was waar gebeurd en we wisten dat het minimaal 2 seizoenen zou duren voor een revanche. Na een aantal pints gingen we toch nog naar een Indiër. Ook dit voelde vreemd. We waren deze keer niet dronken toen we binnen kwamen, dus er werd flink gegeten. Paddy genoot van een pittige madras en na het eten namen we een taxi naar New Herrington.

De volgende morgen werden we rustig wakker, deden rustig aan en daarna met de trein naar Leeds-Bradford voor onze vlucht terug naar Amsterdam. Opnieuw het einde van een Sunderland trip. We hadden een geweldige tijd, maar het resultaat was deze keer helaas niet zo geweldig.....

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)