×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

25 februari 2005 - 27 februari 2005
Coca Cola Championship
Sunderland - Cardiff City
uitslag: 2-1 (4' min Gary Breen 1-0, 41' min Marcus Stewart 2-0, 85' min Tony Vidmar 2-1)
toeschouwers: 32.788

 

cardiff ticket 300Ik twijfelde, om een verslag te maken over onze belevenissen naar, tijdens en teruggaand van Sunderland. Maar na urenlang ingepraat te zijn door Lazarus, de Telegraaf, Elzevier en Voetbal International ben ik overstag gegaan (en die cheque van € 2000,- hielp ook wel). Anyway, Lazarus had alles weer perfect geregeld. Mooie ri-ra-regelneef.

Hillegom, 25 februari. In alle vroegte verscheen in het Hofzicht van Pep en Drew een convoy van twee auto's: Vader Gup en vrouw Peur met Finn haalden en brachten Pep, Lazarus, Drew, Gup en Peur naar Schiphol voor de vlucht naar Leeds/Bradford. Inchecken was een eggy (eitje) alleen de douane zoals gewoonlijk niet dankzij Gup die weer met de komkommer in aluminiumfolie in z'n broek liep. Leer dat nou eens af Tim, allemaal oponthoud. IMG 0264We hadden ook nog goed gezocht naar onze ouwe vriend Barry Hughes, maar helaas, geen aalgladde kamerbreed tapijt. Jammer. Nadat we geland waren in Good Old England namen we een taxi naar het treinstation van Leeds waar we de trein namen naar Scum city (Sorry het is N#wc#stle, maar ik krijg dat niet uit mijn pen), het blijft toch de vijand (soort C#nc#rdia). De taxichauffeur was een Pakistaanees, met tulband. Het was een vriendelijke en vrolijke peer met veel humor.

Hé, hé. Eindelijk in de trein. Tjezzis wat weinig plaats. We zaten verdeeld door de coupé. Drew zat supergezellig alleen met twee slapende mannen tegenover zich. IMG 0272Drew vertelde natuurlijk over zijn zoete zeeschelpen collectie. Aankomst op station N#wc#stle. Hier toch weer gewaagd op de foto met Sunderland sjaal onder het N#wc#stle bord. Vorige keer was deze foto mislukt. Wij wel op de foto, maar geen sjaal. Er stonden toen gewoon juichende mensen op. Dat was geen goeie fotograaf toen (of kwam het door de snelheid die de lads hadden met het showen en weer wegstoppen van die sjaal, je wil daar namelijk niet betrapt worden door een stel Scum supporters). Dan met de boemeltrein naar Sunderland waar onze vriend Jonathan stond te wachten. Na de hartelijke begroetingen liepen we richting Jon's huis. We snoven diep de heerlijke Sunderland lucht op, aaaaah, heerlijk om terug te zijn. Helaas moest Gup dat moment verpesten door een schelpje te laten waardoor we spijt hadden om die lucht zo diep op te snuiven.

IMG 0278Er was wel het een en ander veranderd bij Jonathan. Er was namelijk nu ook een vrouw in huis en ze hebben trouwplannen. Jemig, je laat die jongen 18 maanden alleen en dan dit ineens. Haar naam is Kathy, een voetbalgek (Nottingham Forest) en een spontane, vriendelijke taart. De spullen werden vliegensvlug op de kamers gebracht en nu rapido naar de pub want het was wel tijd voor een koude keil (die in de trein waren lauw). Eerst naar de New Derby (vlak bij het oude Roker Park stadion waar nu een nieuwbouwwijk staat) om wat te eten, bijpraten en keilen. Daarna naar onze stampub, the Howard Arms. Dat geeft een speciaal gevoel als je daar de deur instapt. Je voelt je daar gelijk thuis. Het werd erg gezellig omdat een aantal van Jon's (en ook een beetje onze jaarlijkse) vrienden langskwamen om ons te begroeten. Steve, Dave en Tony dronken gezellig met ons mee. Na vele pints en weer uren later stonden we nog wat af te pilsen (op Pep na, die ging over op iets fresssssssh; Gin-tonic) in discotheek-achtige clubs. IMG 0309Daar is het kledingvoorschrift toch wat anders dan bij ons. De Engelse vrouwen lopen schaars gekleed door de vrieskou terwijl ik en nog vier andere Hollandse blokes diep in hun jassen warm weggedoken liepen. Het blijft wat dat betreft apart volk. Nog even een take-away gescoord en Pep had nog een left-over neergelegd, dus hoogste tijd om naar bed te gaan, morgen Matchday!

Zaterdag:
Na wat geslapen te hebben waren we weer vroeg wakker. Bij Jon in huis is dat wel gaaf, want al keuvelend, ontbijtend en poolend (alles tegelijk) verloopt de ochtend gezellig en de tijd lekker snel. IMG 0328Maar ja, het was wedstrijd-dag en er moest ook nog gewinkeld worden! Wij togen richting centrum en doken de sportshop in. Zalig! En er was opruiming (we blijven Hollanders) met veel kortingen dus dubbel feest! Afgeladen, maar tevreden terug. Gauw wedstrijd-klaar maken (shirt aan, opmaken, haar goed) en naar de pub waar de pints en andere oude bekenden op ons wachten. Mark en zijn vrouw (Sam) waren er ook. Mark was militair en gelegerd in Duitsland. We maakten kennis met hem zo'n 4 jaar geleden tijdens de oefenwedstrijden die Sunderland toen twee jaar achter elkaar speelden in Nederland en België. Zo zijn we met hetzelfde groepje al deze wedstrijden afgestruind (Fortuna, Vitesse, KV Mechelen, Antwerpen, NAC, AA Gent, Sint Truiden) en soms (Heerenveen) gingen ook een aantal vrouwen mee (Queen Lazarus; Lenneke, vrouw Peur; Jaime en vrouw Snoek; San). IMG 0330Dit was midden in de zomer en na de wedstrijd zaten we op een heel gezellig plein waar we heel lang hebben gefeest. Telkens kwamen we elkaar toen tegen en sliepen zelfs (toevallig) in dezelfde guesthouses. Inmiddels wonen Mark en Sam (en twee kids) weer in de buurt van Sunderland dus er werd veel bijgepraat.  Mark was nog nooit in de Howards'  geweest en kwam eerder dan ons binnen. Hij twijfelde of dit wel de goede pub was omdat wij er nog niet waren, dus maakte hij binnen een rondje om te kijken of hij ons kon vinden. En jawel, hij zag onze foto uitvergroot aan de muur en wist dat dit het moest zijn.

De tijd begon nu wel te dringen, dus snel richting Stadion. Eerst nog natuurlijk het broodje hamburger met extra onions maar binnen stampen en dan weer opgezogen worden in de uitzinnige en blije rood-witte massa want het gaat goed met de club. Sunderland staat derde en is volop in de race voor het kampioenschap van the Coca-Cola Championship (afschuwelijke naam) met Ipswich Town en Wigan Athletic. The red en white army zocht haar plaats in het Stadium of Light en zongen de spelers toe. Sunderland speelde vandaag tegen Cardiff City uit Wales. Dit is dus geen Engeland want de supporters zongen heel vaak en sarcastisch richting de Cardiff supporters: "Ingerland, Ingerland, Ingerland". Ook waren er regelmatig scháááááááp geluiden in het stadion, want Wales staat bekend (en worden belachelijk gemaakt) om hun schapen.

De scheids floot en de wedstrijd begon. Sunderland drong gelijk fel aan en Lazarus had nog net gezegd: "een snelle goal zou lekker zijn", of hij hing al in de touwen. Gary Breen scoorde al na vier minuten. Na een corner stompte de Cardiff keeper de bal in de voeten van de op de rand van de 16 staande Breen die de bal knalhard en heerlijk droog binnen schoot. Dat was lekker vroeg al juichen. Daarna drong Sunderland wel aan, maar was niet echt gevaarlijk. Cardiff verdedigde alleen maar. Vlak voor rust opnieuw een aanvallend Sunderland en na een mooie rush en een strakke voorzet op rechts van Liam Lawrence kopte Marcus Stewart de 2-0 binnen. Dat wordt een walk-over denk je dan, maar dan moet je wel geconcentreerd blijven en niet laconiek gaan voetballen. Theetijd voor de spelers, plastijd voor de meesten op de tribune. In de lange bakken waar je moet plassen sta je schouder aan schouder met je buurmannen. Toen ik binnenkwam stond Lazarus al te plassen en achter hem een geduldig wachtende oude man. Na een tijdje vroeg hij toch maar eens aan Nick of hij een paardenblaas had, want het duurde wel erg lang. Die man had een lol en wij ook dan.

IMG 0332De tweede helft hetzelfde beeld. Sunderland controleerde de wedstrijd en het leek dood te bloeden. Tot vlak voor tijd Sunderland toch de concentratie verloor. Cardiff kwam via ex en inmiddels ook weer toekomstig NAC-er Vidmar op 2-1 en zo werd het verdorie nog spannend. We zaten met samengeknepen billen de minuten af te tellen. Gup ook, maar dan om een schelpje binnen te houden. Er volgde nog een rode kaart voor een Cardiff speler (Alan Lee). Gelukkig, de scheids floot af, want in deze fase wil je geen punten laten liggen tegen het geniepige Cardiff. 35.000 man juichde om de overwinning en de speaker riep om nog even te blijven zitten voor het volgende: de uitslagen van de andere wedstrijden uit de League. Gillingham-Wigan 2-1 en Ipswich-QPR 0-2. Het stadion ontplofte zowat. Sunderland stond nu bovenaan en dit was een reden voor een oorverdovend gejuich en natuurlijk om een pint te gaan pakken.

Blij, opgewekt en dorstig togen we naar de Howard Arms. Mark stond al in de rij aan de bar voor een pint. Vijf Hillegomse lads komen binnen en ja hoor, zij krijgen gelijk een pint voor hun snufferd. Mark geloofde zijn ogen niet maar toen er snel ook eentje voor hem geregeld was, was alles goed. Heerlijk in de drukte even nakaarten over de wedstrijd. Het bier vloeide rijkelijk, maar de klok pent helaas ook snel vooruit. Gezelligheid troef. De ponden richting de kassa en wij richting een bruiloft. We konden ons maar moeilijk losmaken van de Howards', maar Jon’s beste vriend ging trouwen en wij waren ook uitgenodigd op het feest. Dus geen karaoke en dit was zielig voor onze Lazarus, want die houdt daar wel van. Met een taxibusje naar een of ander klein gat a la Biggeveen. In Engeland zijn de bruiloften anders dan bij ons kwamen we achter. Er staat een buffet met eten. Daar kun je van pakken. Kippevleugeltjes, taarten en cakejes. Alleen voor je drinken…..dat moet je zelf betalen! Niks zuipen op het bruidspaars kosten, dokken moet je! Pep, Gup en Peur wisten dat als ze gaan trouwen, dat ze dit dan wel in Engeland gaan doen. Lazarus en Drew hadden toch wel een wrang gevoel, dus niet schrikken als ze ineens met een pet voor je staan. Een feest moet je zelf maken, maar toch is dit niet onze stijl. We vermaakten ons wel best. Nu konden we heerlijk bijpraten met elkaar. Ons elftal effe doorgelopen (winterstop evaluatie). Er werd stevig gediscussieerd met het mes op tafel. Er lagen er toch zat vanwege het eten.

Rond middernacht kwamen we alsnog terug in de Howard Arms. Na het wachtwoord op de deur geroffeld te hebben (Heja Jan Bols) kwamen we na sluitingstijd alsnog de pub in waar het nog steeds aardig druk was. Het was onze laatste avond alweer, het einde naderde. Scott, de voormalig eigenaar van de pub, was er toevallig ook. Hij woont en werkt nu in Spanje dus het was gelijk ouwe jongens krentebrood. Rond 04:00 uur moest de pub echt dicht en werden we naar buiten gedweild.

Vier korte uurtjes later waren we weer gedoucht en al keuvelend, ontbijtend en poolend verliep de ochtend. We moesten weer afscheid nemen. Waarom gaat de tijd toch altijd hard als je fun hebt. Nadat we Jonathan en Kathy bedankt hadden voor hun gastvrijheid stapten we in de taxi die ons naar N#wc#stle bracht. De boemeltrein reed niet. Het was druk in Scum city. Scum United speelde thuis die middag. Overal die lui in die lelijke shirts die richting stadion liepen. Toch blijft het een mooi gezicht als voetballiefhebber. Grote mensenmassa, mannen, vrouwen, kinderen die door de stad richting stadion lopen. Waarom hebben wij dit niet in bijvoorbeeld Haarlem? Op het station wilde onze trein niet starten. Het was een oude dieseltrein. Dit konden we niet aanhoren, dus de bus- en truckchauffeurs Peur en Drew hielpen een handje. Drew scheldend op de machinist: "je verzuipt hem, leerling!". Peur de startpilot erbij en ja hoor, met grote zwarte walmen startte de trein en de motor tokkelde rustig. Vertel ons wat over diesels, ha!

Alles werd weer vice versa N#wc#stle-Leeds-Leeds/Bradford airport en zo naar Schiphol. Helaas over, vanaf nu weer voorlopig live-life-to-the-minimum. Het was weer supergezellig geweest. Deze tripjes moet je koesteren, wat we ook doen.

Red and white greetings from:
Nick, Peur, Pep, Tim en Drew

(geschreven door Drew)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)