×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

31 juli 2002
Vriendschappelijk
Royal Antwerp FC - Sunderland
uitslag: 1-1 (36' min Nielsen 1-0, 61' min Jody Craddock 1-1)
toeschouwers: onbekend

 

antwerp ticket 300Op een doordeweekse avond een vriendschappelijke wedstrijd in Belgie. Maar gelukkig was het voor ons niet zo ver als St. Truiden of Gent (slechts 2 uurtjes rijden). Tevens hadden Drew en Nick zomervakantie, dus we zouden wel even op- en neer rijden voor deze wedstrijd.

Om ongeveer 17.00 uur arriveerden we in Antwerpen. Snel naar een café in de buurt van het stadion. We dronken en aten wat en besloten om een beetje rond te gaan kijken bij het stadion. Het was een verschrikkelijke oude zooi. We gingen naar binnen (ongeveer 2 uur voor de aftrap) in de veronderstelling dat we binnen ook nog wel wat konden eten/drinken. Helaas, er was echt helemaal niets. Dan maar terug naar het café. Maar daar begonnen de problemen. "Als je binnen bent ben je binnen, dan kun je niet meer naar buiten, of je komt er gewoonweg niet meer in", zei een man van de security. Hij was chagerijnig en zelfs toen ik hem in het Nederlands uitlegde wat er aan de hand was (hij sprak bijna geen Engels) keek hij wel vreemd op, maar was niet van plan om zijn mening te veranderen. Dus moesten we binnen blijven met nog zo'n 50 andere Sunderland supporters. We zagen de spelers bus aankomen. En ook zij werden tot bij ons tussen de hekken gereden. De spelers moesten gewoon de bus uit, recht voor onze neus ! Dus ik had gelijk een goede mogelijkheid om Peter Reid een foto van Dirk Kuyt te laten zien ! Toen Peter Reid uit de bus stapte, gaf ik hem de foto. "Thanks" zei hij en "But I know him".

Ik heb nog nooit zo'n oude teringzooi gezien als het Bosuil stadion. Alles was heel oud. De toiletten waren gewoon betonnen muren met scheuren erin en het uit-vak was gewoon oude betonnen platen met scheuren erin en betonnen trap treden. Het zag eruit alsof het elk moment kon instorten als er té veel mensen op een betonnen plaat stonden. De sfeer was ook helemaal niet goed. Er waren veel anti Peter Reid liedjes. Het publiek was erg cynisch en zo waren hun liedjes. Sunderland stond 1-0 achter bij de rust. In de rust kwamen ook Mark en Sam aan. Ze waren die ochtend aangekomen met de ferry en reden naar Belgie op de motor. Alleen hadden ze veel technische problemen gehad met de motor, dus daarom waren ze zo laat. Maar ze waren in ieder geval nog op tijd om Jody Craddock op een rare manier de gelijkmaker te zien scoren. Het was een vrije trap van Claudio Reyna die Jody Craddock in de maag raakte en via zijn lichaam over de doellijn ging. Vlak voor tijd was het een fantastische redding van Thomas Sorensen die ervoor zorgde dat het uiteindelijk 1-1 bleef.

Na de wedstrijd was de sfeer nog steeds niet veel beter. We werden in het stadion gehouden tot een half uur na het laatste fluitsignaal. De Antwerpen supporters probeerden ons uit de tent te lokken en waren duidelijk op zoek naar rellen. De Sunderland supporters waren ook al flink opgefokt door de behandeling die ze kregen dus er was flink wat tumult. Drew en ik besloten dat we ons hier liever niet mee bemoeiden en vertrokken gelijk toen we naar buiten konden. We spraken af met Mark en Brian dat we ze weer zouden zien in Gent.


(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)