×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

28 juli 2002
Vriendschappelijk
Sint Truiden - Sunderland
uitslag: 0-1 (10' min Kevin Phillips 0-1)
toeschouwers: onbekend

 

st truiden ticket 300Het was een erg warme dag op zondag 28 juli 2002. Maar toch besloten vier Nederlandse jongens om in Guppio's knalhete auto te stappen voor een ruim drie uur lang durende rit naar Sint Truiden in Belgie om onze helden van Sunderland AFC aan het werk te zien. Behalve Guppio kroken ook Peur, Drew en Nick in diezelfde auto. De aftrap stond gepland om 18.00 uur, dus vertrokken de heren rond het middaguur om ruim op tijd aanwezig te zijn. Om ongeveer 15.00 uur was het stadion Staaien in zicht. De auto werd voor de deur geparkeerd en we konden wel een verfrissing gebruiken. 02 Nick en Gup voor StaaienRecht aan de overkant van het stadion was een café. Daar werden de eerste versnaperingen gehaald. Binnen kregen we te horen dat het lastig was om kaarten te krijgen voor het uit-vak. In verband met veiligheidsregels moest iedereen zijn paspoort laten zien en werd elk kaartje op naam gezet. We konden dus maar beter eerst de kaarten gaan regelen. Nadat we deze in de pocket hadden konden we weer terug naar de bar.

Op weg naar het café kwamen we Brian en Gary tegen. We hadden ze ook al het jaar daarvoor ontmoet toen Sunderland ook vriendschappelijk speelde in Nederland en Belgie. Dus dronken en praatten we samen wat en daarna naar het stadion voor de wedstrijd. We waren al binnen en wilden naar onze geregistreerde stoeltjes in het uit-vak. 06 Super Kev in StaaienMaar we stonden natuurlijk weer aan de verkeerde kant. We moesten het hele stadion in de rondte lopen, want aan deze kant was hij verder afgesloten. Toch vond de security het maar beter als we door een veiligheidshek het veld op gingen en aan de andere kant van de spelers-tunnel weer door een veiligheidshek terug naar de tribunes zouden gaan. Dat scheelde een flinke wandeling. En net op het moment dat het hek geopend werd, kwamen de spelers de tunnel in gelopen. Dus hadden we een perfect zicht op de spelers en een uitgelezen mogelijkheid voor wat prachtige foto's van Guppio!

Het was nog steeds erg warm om 18.00 uur. 08 Warming upEr waren ongeveer 3 drink-pauzes per helft ingelast voor de spelers om wat te drinken. Sunderland begon goed en kwamen 1-0 voor in de 10e minuut. Het was Super Kev die afrondde na een voorzet van Thomas Butler. Daarna kon je zien dat het té warm was om te voetballen. Super Kev schoot nog op de lat in de 20e minuut, maar daarna lieten beide teams nog weinig zien.

Na de wedstrijd gingen we met Brian, Gary en hun andere vrienden naar een andere bar vlakbij het stadion. Maar we hadden nog een lange rit voor de boeg, dus om ongeveer 23.00 uur stapten we weer bij Guppio in de auto. We zullen ze volgende week wel weer tegen komen als Sunderland oefent tegen AA-Gent.


(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)