×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

10 augustus 2001 - 11 augustus 2001
Vriendschappelijk
NAC Breda - Sunderland
uitslag: 4-0 (5' min Stewart 1-0, 18' min Salmon 2-0, 60' min Simons 3-0, 89' min Christiano 4-0)
toeschouwers: 7.555

 

bijzonderheden: 61' min Emerson Thome rode kaartnac breda ticket 300

Aangezien dit al een flinke tijd geleden is en er geen foto's zijn van deze korte trip, zal ik proberen om zo veel mogelijk herinneringen aan deze trip met jullie te delen. Mochten er dingen vergeten zijn, schroom niet om dit aan te vullen of kenbaar te maken.

Het was in ieder geval het tweede jaar op rij dat Sunderland zich in Nederland liet zien. Daar waren we natuurlijk heel blij mee. En net als Heerenveen vorig jaar, wilden een aantal dames ook mee voor een nachtje naar Breda. De groep die op zaterdag in twee auto's verdeeld werden waren: Pep, San, Guppio, Peur, Jaime, Drew en Nick. In Breda zouden Paddy en Mary aanschuiven die bij de ouders van Paddy konden blijven slapen. Wij waren ingedeeld in een Formule 2 hotel, aan de rand van de stad. Dit was ook nog maar net-aan gelukt aangezien het Antilliaans Carnaval was in Rotterdam en er veel volk in Breda bleef slapen. Maarja, aan een bed hadden wij genoeg.

We arriveerden in de middag en besloten om eerst het centrum op te zoeken. Daar zat een Irish pub en uiteraard vertoefden daar de meeste Sunderland supporters. Ook Mark & Sam waren daar weer aanwezig wat weer verraste gezichten opleverde. Na een paar pints vertrokken we richting stadion, want op het stadionplein was ook van alles te doen. En we hadden nog geen tickets, dus die moesten ook nog geregeld worden. Bij aankomst was het al knap druk. Veel zenuwachtige toestanden, want zoveel Sunderland supporters voor een vriendschappelijk duel, daar had Breda niet op gerekend. En dan moesten ze ook allemaal nog een ticket! Het overzicht was compleet verdwenen en er werd geen apart Sunderland vak gemaakt waardoor het erg chaotisch leek. Wij besloten op aanraden van Paddy (NAC Breda seizoenskaart-houder) om dan maar de Eretribune te nemen. Eerst nog een burgertje en dan maar eens naar binnen.

Binnen bleek dat er inderdaad overal plukjes Sunderland supporters zaten. Dit kwam de sfeer niet ten goede. Het werd echt een potje zomeravond voetbal en Sunderland had duidelijk de voorbereiding aardig in de benen. Werd er twee dagen hiervoor nog goed gespeeld tegen Vitesse, zo liep het helemaal niet tegen NAC Breda die wel wat wilde laten zien. Voor je met je ogen kon knipperen was het al 2-0 voor de thuisclub en Sunderland had niks in te brengen. Er werd ook veel gewisseld en in de tweede helft stond er zowat een heel nieuw elftal in het veld. Een kwartier na rust haalde Emerson Thome flink door en kreeg van de scheids ook nog een directe rode kaart. Later bleek dat deze niet zonder gevolgen was. In het eerste duel van de competitie kon hij toekijken, belachelijke beslissing natuurlijk. NAC prikte er nog twee bij en Sunderland droop af. Goed, nieuwe aankopen Laslandes en Haas deden nog niet mee, maar het was zeker geen goede beurt van de Lads.

De supporters kon het na afloop niet echt meer boeien. Die vertrokken weer richting het centrum, maar dit was nog een pittig stukje wandelen. Dus in elke pub die we onderweg tegen kwamen werd een tussenstop gemaakt en uiteindelijk gingen we terug naar de Irish Pub waar het lang gezellig bleef. Ook buiten was het gezellig en er werd flink over en weer gezongen. Aangezien de wedstrijd pas om 20 uur was, werd het veel te snel sluitingstijd, dus de Hillegomse Lads werden door Paddy en Mary meegesleept naar een nachtclub: de Graanbeurs. Helaas, daar kwamen we niet in met onze voetbalshirts, dus weer even een stukje verder gelopen en wat shirts binnenste buiten gedraaid en van elkaar gewisseld (Pep liep zelfs in een topje van Jaime) en opnieuw geprobeerd. Nu kwamen we er wel in. Helaas was het niet echt onze tent, dus hebben we ons gestort op de boven geserveerde broodjes en daarna toch maar aftaaien naar het hotel.

De volgende dag na het ontbijt sprongen we iets minder fit dan de dag ervoor weer in de auto's en na een korte verfrissende stop bij een benzinestation reden we rond de middag Hillegom weer binnen. Opnieuw een pre-season van Sunderland meegemaakt. Wederom ups en downs, maar daar moet je als Sunderland supporter maar mee leren leven.


(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)