×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

8 augustus 2001
Vriendschappelijk
Vitesse - Sunderland
uitslag: 1-2 (15' min Jody Craddock 0-1, 22' min Kevin Kilbane 0-2, 53' min Bob Peeters 1-2)
toeschouwers: 9.800

 

vitesse ticket 300Een woensdagavond wedstrijd in de zomervakantie. Dat komt dus goed uit. Wieb (zwager van Nick), Drew en Nick stappen in Hillegom vroeg in de middag op de trein. Arnhem is een pittig stukje treinen. Rond 16 uur komen we aan op het station en zoeken naar de eerste de beste pub. Uiteraard lopen we de verkeerde kant op, maar zien toch snel een bier-bord aan de muur, dus daar maar naar binnen. Gek genoeg (of juist niet) zaten er ook Sunderland supporters. Het bleek namelijk ook een hotelletje te zijn waar zij ingechecked waren. Hier moest gewacht worden op nog twee man. Paddy en Francis (nog een zwager van Nick) zouden uit hun werk aanschuiven. En zo geschiedde.

Aangezien dit niet echt druk en gezellig was werd er na aankomst van de andere twee Lads snel van pub gewisseld. Terug naar het station en de andere kant op. Daar zat een wat grotere tent waar ook veel Sunderland supporters zaten. En als je lekker aan een biertje zit, vliegt de tijd. Het was een pittig eindje naar het Gelredome, dus maar een taxi genomen. Bij het stadion werden we als een stel beesten behandeld. Sunderland supporters moesten in het uit-vak van het Gelredome, en daar voel je je niet op je gemak. Je zit achter glas in een soort kooi. Toen we daarover gingen klagen en vooral boos waren omdat er geen drankje te krijgen was (in de rest van het stadion wel), werden we raar aangekeken omdat wij het gewoon netjes in het Nederlands vroegen. Belachelijk.

De wedstrijd was gelukkig beter om te zien, in ieder geval de eerste helft. Sunderland was verreweg de betere en ging de rust in met een 0-2 voorsprong door goals van Jody Craddock en Kevin Kilbane. De tweede helft was geheel anders. Er werd uiteraard flink gewisseld, en Vitesse kreeg de overhand. Bob Peeters scoorde de 1-2 en er waren flink wat kansen op de gelijkmaker, maar Sunderland hield stand. Zo eindigde het in een 1-2 overwinning. Da's best een lekker gevoel.

Na afloop weer terug richting de pub bij het station zodat we ook snel weer de trein in konden. Na een paar biertjes was het weer tijd om te vertrekken en om net na middernacht aan te komen op station Hillegom. Hier bleek dat Nick zijn sleutels was kwijtgeraakt en zodoende eindigde de dag alsnog in mineur stemming.

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)