×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

12 augustus 2000 - 13 augustus 2000
Vriendschappelijk
Heerenveen - Sunderland
uitslag: 4-1 (24' min Don Hutchison pen. 1-0, 28' min Nurmela 1-1, 48' min Gerard de Nooijer 2-1, 53' min Gerard de Nooijer 3-1, 72' min Tuhuteru 4-1)
toeschouwers: onbekend

 

Voor dit duel week Heerenveen uit naar Appelscha. Daar was het feestweek, en deze wedstrijd zou daar onderdeel van zijn. Daarom werd er niet in een stadion gespeeld, maar op een amateurveld (daarom helaas ook geen ticket). Flink was Nederlandse fans hadden aangegeven deze trip te willen meemaken. En daarom gaat deze de geschiedenis in als de wedstrijd met de grootste delegatie. Zo waren aanwezig: Pep, San, Peur, Jaime, Drew, Guppio, Wieb, Marianne, Francis, Michiel, Lenneke en Nick. Heerenveen 003De eerste vier zouden blijven overnachten, de rest was er alleen voor de wedstrijd. We kwamen aan het begin van de middag aan in een zonovergoten Appelscha. We zochten een terrasje en het zag echt rood/wit van de Sunderland supporters. Geweldig om te zien hoeveel de oversteek gemaakt hadden. Na een paar verfrissingen liepen we naar het veld. We zochten een hoekje uit waar veel Sunderland supporters waren. Ook Mark, Sam, Dominic, Sasha en Brian waren wederom aanwezig. We stonden geweldig in de stralende zon en uiteraard niet ver van de biertent.

Sunderland ging goed van start. Het was een flink gehavend team want Niall Quinn, Kevin Phillips en Steve Bould waren in Engeland gebleven en ook Chris Makin deed niet mee. Toch kwam Sunderland 0-1 voor door een penalty van nieuwe aankoop Don Hutchison. Voor rust maakte Heerenveen nog gelijk, maar het zag er niet slecht uit. Helaas werd na rust alles anders. Voor ons stond een Heerenveen supporter tegen het hek geleund die bij de 1-1 zich al omdraaide. Heerenveen 007Dit deed hij nogmaals bij de 2-1 en de 3-1 waarop een Sunderland supporter hem toch wel heel erg op Rudi Völler vond lijken, en terecht. Met als gevolg dat hij een zingende Sunderland menigte over hem heen kreeg met: "there's only one Rudi Völler!". Het werd ook nog 4-1 maar de Sunderland fans vermaakten zich opperbest. Na afloop kwam der Rudi iedereen netjes een handje geven en wilde van onze groep een foto maken. Dit mocht, maar uitsluitend als hij ook met ons op de foto zou gaan. En zo geschiedde.

Heerenveen 008Wij bleven net als de meeste fans bij de kantine hangen. En daar zijn ook de kleedkamers. Dus mooi moment om wat foto's te maken met de helden. Jaime en San waren eigenlijk alleen geinteresseerd in Dennis de Nooijer die het allemaal maar vreemd vond. Nederlandse vrouwen in een Sunderland shirt. Nick vond het een beetje zielig voor Gerard de Nooijer (broer van Dennis) dat ze alleen maar interesse in Dennis hadden en strikte ook Gerard voor een foto. Toen we op weg naar het centrum ook nog eens Foppe de Haan tegen het lijf liepen was het feest helemaal compleet.

We zochten een bomvol terras op. Bomvol met Sunderland supporters wel te verstaan. Een groot deel van de Hillegomse fans vertrok weer huiswaarts. Eigenlijk was dit ook het plan voor Nick, maar die kon maar geen afscheid nemen. Uiteindelijk boden Pep en Peur aan dat Nick de nacht wel op hun kamer mocht doorbrengen (that's what friends are for). Het was een heerlijke zomeravond en het bier vloeide rijkelijk. Er draaide ook een cd'tje buiten over de speakers met jaren '60 muziek. En heel toevallig kwam ineens Daydream believer voorbij. Het hele terras veranderde in een deinende massa. Sunderland fans op de stoelen zingend "cheer up Peter Reid". Prachtig. De terras-eigenaar was dit ook niet ontgaan en elke keer als een groep Sunderland fans het terras dreigde te verlaten werd Daydream believer weer opgezocht en kwam iedereen weer terug. Wat een feest! Tot er een aantal Engelse fans naar Nick toe kwamen. Er was een man of drie die rascistische Engelse liedjes aan het zingen waren, en dit waren Nederlanders. Of ik ze daarop aan wilde spreken. Het bleken dus FC Groningen supporters te zijn die wel wilden dat de boel zou escaleren. Gelukkig waren ze snel verdwenen toen ze in de gaten hadden dat deze supporters er alleen maar waren om te feesten. Want bij problemen, werd de schuld uiteraard weer gegeven aan Engelse hooligans!

Heerenveen 019Het werd laat maar het bleef gezellig. Nick werd door Mark nog getrakteerd op een paar glazen bier die over zijn hoofd werden omgekeerd (dit schijnt een traditie te zijn als blijkt dat je voor de eerste keer vader wordt) en uiteindelijk belandden we in het hotel. Pep en Peur schoven de twee bedden tegen elkaar aan en Nick mocht in het midden. De volgende ochtend bleek dat hij de enige was die een beetje geslapen had. Nadat we afscheid hadden genomen van Mark, Sam, Dominic en Sasha reden we weer goed gemutst richting Hillegom. Wat een prachtige belevenis (afgezien van het resultaat).

(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)