×

Error

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot get "Sunderland" woeid in module "mod_sp_weather".

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

"Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

26 juli 2000
Vriendschappelijk
KV Mechelen - Sunderland
uitslag: 2-2 (2 doelpunten Niall Quinn)
toeschouwers: onbekend

 

Voor het eerst hadden we de mogelijkheid om de Lads live in aktie te zien buiten Engeland. Want, voor dit jaar had de club besloten de pre-season friendlies te organiseren in....België en Nederland. Wat een aangename verrassing voor ons. De eerste wedstrijd zou een woensdagavond-wedstrijd worden. Geen probleem aangezien zowel Drew als ik zomervakantie hadden. We stapten samen in de auto en reden richting België voor een ééndags-trip. We arriveerden in Mechelen en reden door naar het stadion van de plaatselijke KV. Maar alles zag er wel erg rustig uit. We stapten uit en kwamen een aardige man tegen. Die informeerde ons dat de wedstrijd niet in het stadion gespeeld zou worden, maar in een klein plaatsje onder de rook van Mechelen genaamd Kampenhout. Toch nog een fotootje schieten van het stadion en dan weer in de auto.

Mechelen 003Dit moest dan wel een amateurveldje zijn. Nou, dat was het ook. Vlak nadat wij aangekomen waren kwam de officiele Sunderland bus aan. Alle staff en spelers liepen vlak langs ons naar binnen. Netjes allemaal met wat tassen, ballen en andere benodigdheden. Deze wedstrijd was speciaal geregeld in verband met de transfer van Tom Peeters. Hij was gekocht van KV Mechelen en deze wedstrijd was tijdens de onderhandelingen geregeld.

De wedstrijd werd een typisch zomer-avond potje. Ondergaande zon en niet té veel inspanning. Beide teams scoorden twee keer en voor Sunderland was het twee keer Niall Quinn. Het eindigde dus in 2-2 en na de wedstrijd was er nog tijd om wat foto's te maken. Mechelen 006Als eerste was het Tom Peeters die naar de Sunderland supporters liep. Daar stonden ook een paar van zijn Belgische vrienden en hij ging een praatje met ze maken. Drew en Nick vroegen of ze met hem op de foto konden. Geen probleem uiteraard en Mark (een Engelsman origineel vanuit het Noord-Oosten maar inmiddels gelegerd in Duitsland, die we hier voor de eerste keer tegen kwamen maar uitgroeide tot een echte vriend) wilde de foto wel maken. Hij zoomde in op ons, draaide een kwartslag en nam de foto. Dit maakte ons enorm aan het lachen waarna hij terugdraaide en afdrukte. Hierdoor werd het een leuke foto.

Mechelen 008Daarna liepen we naar de kantine. We liepen langs Mickey Gray en Peter Reid en kregen hun ook nog voor onze camera. Nadat de bus vertrokken was, vonden wij het ook mooi geweest. Een lange trip terug naar Hillegom, maar het was zeker de moeite waard geweest.


(geschreven door Nick)

last match result:
Bristol Rovers-Sunderland 2-0


next match:
Rotherham Utd-Sunderland
03-05-2020 13:00 uur)